Preglej vse novice

Ta mesec kar devet obiskov potniških ladij

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Na koprskem potniškem terminalu se obeta pester junij. Doslej je k nam priplulo 16 potniških ladij, ta mesec jih pričakujemo še devet. Po trenutnih podatkih bo z njimi v mesto prišlo nekaj več kot 13 tisoč potnikov in 7.700 članov posadke, zagotovo pa bo ta številka še višja, saj so številni ladjarji pred poletjem sprostili ukrepe in znova omogočili polno zasedenost potniških ladij.

Koprsko pristanišče bo v nedeljo krasila potniška ladja Marella Explorer, ki bo k nam pripeljala 1.800 potnikov, ti bodo pred tem obiskali grški otrok Krf. Svojo pomorsko pot bo nadaljevala proti Benetkam. Dan kasneje se bo v zgodnjih jutranjih urah ob potniški terminal privezala njena sestrska ladja Marella Explorer 2, ladjarja Marella Cruises. Marello Explorer sicer ponovno pričakujemo v nedeljo, 19. junija. Z njo bo koprske ulice preplavilo 1.800 potnikov in 840 članov posadke.

V torek, 7. junija, bo iz Benetk priplula Viking Sea. Gre za staro znanko koprskega pristanišča, 228 metrov dolgo ladjo ladjarja Viking Cruises, ki bo v Koper pripeljala 900 petičnih potnikov in približno 700 članov posadke. Viking Sea se bo v tem mesecu vrnila še enkrat, in sicer 23. junija, do konca letošnje sezone pa kar šestkrat.

Naslednji petek, 10. junija, bo pogled na potniški terminal krasila ladja Seabourn Quest, ladjarja Yacht of Seabourn. Na svojem krovu bo pripeljala 450 gostov, ki se bodo za nekaj ur ustavili v Kopru, nato pa pot nadaljevali proti Benetkam. V ponedeljek, 20. junija, bo v Koper priplula 180 metrov dolga potniška ladja Azamara Onward ladjarja Azamara Club Cruises, s 600 potniki na krovu pa bo nato obiskala priljubljeno hrvaško turistično destinacijo Pulj.

V soboto, 11. junija, se bo v jutranjih urah na potniškem terminalu privezala Mein Schiff 5, ladjarja TUI Cruises, ki bo na svojem krovu v mesto pripeljala 2.500 potnikov, za katere skrbi 1.030 članov posadke. Z 295 metri v dolžino je Mein Schiff ena izmed večjih ladij, ki so kadar koli obiskale Koper. Križarjenje na tej potniški ladji je posebna izkušnja tudi zaradi pestrega programa in udobja, ki ga nudi svojim gostom. Ladja srednjega cenovnega razreda bo k nam priplula iz Grčije, nato pa odplula proti Trstu, kjer bo imela naslednji postanek. Z enakim številom potnikov se v mesto ponovno vrača na dan državnosti, 25. junija.

Ladjarji v Kopru prepoznavajo številne prednosti, zaradi katerih je obisk mesta še kako zanimiv, saj so potniki zasidrani ob potniškem terminalu v centru starega mestnega jedra. Poleg tega se veliko gostov poda na enodnevne izlete v okoliške kraje, kjer spoznavajo slikovito zaledje slovenske Istre. Da bo letošnja sezona uspešna, govorijo tudi podatki, ki kažejo, da bo v Koper do konca leta priplulo še 44 potniških ladij.