Preglej vse novice

Tržnica znova odpira svoja vrata, obetajo se spremembe parkirnega režima

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper v soboto, 25. aprila, znova odpira mestno tržnico, ki bo ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov in priporočil pristojnih do nadaljnjega obratovala prilagojeno. Po prvomajskih praznikih bo začela delovati tudi javna služba upravljanja s parkirišči, s katero se na parkiriščih, ki jih upravlja Marjetica Koper, ponovno vzpostavlja plačljiv parkirni režim.

Razmere v državi se počasi umirjajo, vlada je začela postopno odpravljati določene omejitve, ki lokalnim skupnostim omogočajo sprostitev nekaterih ukrepov. Mestna občina Koper bo zato v soboto, 25. aprila, znova odprla mestno tržnico, tako pa občankam in občanom omogočila neposreden nakup lokalno pridelane domače hrane in pridelkov. Tržnica bo odslej znova odprta vsak dan med 7. in 13. uro, z izjemo nedelje in praznikov, ko ostaja zaprta, vendar bo režim prodaje zaradi zagotavljanja varnosti nekoliko spremenjen.

Vhoda na tržnico bosta dva, iz smeri parkirišča in Pristaniške ulice, vendar občankam in občanom priporočamo, da do nadaljnjega na tržnico vstopajo samo s Pristaniške ulice, saj se bodo tako izognili prehodu skozi zaprt prostor objekta in dodatno poskrbeli za svojo varnost ter varnost svojih bližnjih.

Spremenjena bo tudi postavitev stojnic, med katerimi bo več prostora, poleg tega bo vsak ponudnik lahko najel zgolj eno stojnico. Prodajalci in kupci bodo morali upoštevati priporočila o varnem nakupu, ki predvidevajo obvezno uporabo obraznih mask, razkuževanje rok in zagotavljanje medsebojne varnostne razdalje vsaj dveh metrov. Omejen bo tudi vstop na tržnico, saj bo pri posamezni stojnici lahko samo en kupec naenkrat, drugi bodo morali počakati na primerni razdalji. Priporočljivo je, da se kupci pridelkov in izdelkov ne dotikajo, zanje bo to opravil prodajalec.

Od sobote dalje bo ponovno odprta tudi ribarnica, kjer bo režim ponudbe in prodaje prav tako prilagojen trenutnim razmeram.

Mestna občina Koper se ob tem zahvaljuje vsem lokalnim ponudnikom, ki so v času zaprtja tržnice svoje pridelke nudili na svojih kmetijah oziroma jih po dogovoru dostavljali strankam. Njihov seznam je še vedno aktualen in je objavljen na https://www.koper.si/sl/za-obcana/prodajalci-in-kmetije-ki-tudi-v-casu-razglasene-pandemije-ponujajo-svoje-pridelke-in-izdelke/.

 

4. maja znova v veljavi plačljiv režim na javnih parkiriščih

Po prvomajskih praznikih bo začela znova delovati javna služba upravljanja s parkirišči, s katero se na parkiriščih, ki jih upravlja Marjetica Koper, ponovno vzpostavlja plačljiv parkirni režim. Urnik obratovanja posameznih parkirišč in cene parkiranja so objavljene na https://www.marjeticakoper.si/sl/dejavnosti/parkirisca/. V prvem tednu bodo na terenu prisotni nadzorniki Marjetice Koper, ki bodo občanke in občane opozarjali na ponovno obračunavanje parkirnine.

V ponedeljek, 4. maja, se odpira tudi prodajno mesto Marjetice Koper na tržnici, ki bo zaradi varnostnih razlogov začasno obratovalo v nekdanjih prostorih pri zapornicah na parkirišču za tržnico.

Imetnike splošnih abonmajev, ki so v tem času potekli, obveščamo, da lahko njihovo veljavnost podaljšajo do vključno 15. maja. V vmesnem času naj ob parkiranju na parkiriščih, za katera abonmaji veljajo, stare abonmaje postavijo na vidno mesto.

Poleg tega bomo imetnikom abonmajev, ki so bili v času uvedbe ukrepov še veljavni, veljavnost podaljšali za obdobje, ko abonmaja niso mogli uporabljati. To ne velja za abonmaje, ki jim je veljavnost pretekla pred 16. marcem.

 

Poslovanje občinske uprave in podaljšanje veljavnosti dovolilnic za parkiranje v starem mestnem jedru

S 4. majem bo občinska uprava Mestne občine Koper začela postopoma krepiti poslovanje, ki pa bo še vedno prilagojeno veljavnim vladnim ukrepom. Znova bo uvedla uradne ure za poslovanje s strankami in odprla Sprejemno pisarno, kjer bodo lahko stranke posamično in upoštevajoč varnostne ukrepe urejale nujne zadeve. Vse ostale zadeve naj občanke in občani še naprej rešujejo po telefonu ali elektronski pošti.

Imetniki dovolilnic za parkiranje v starem mestnem jedru, ki jim je veljavnost potekla, lahko te v času uradnih ur podaljšajo vse do konca meseca maja.