Zapri
22. 05. 2024 Javno naznanilo o drugi javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Koper Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

V času Istrskega maratona prilagojene tudi avtobusne linije

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Konec tedna bo v znamenju športa in največje tekaške prireditve pri nas, ki bo v mesto zvabila več kot 3.000 tekaških navdušencev. Da bi zagotovili varnost vseh udeležencev in obiskovalcev, bodo v času prireditve veljale občasne popolne zapore prometa, dogajanju se bodo prilagodile tudi nekatere avtobusne linije.

V soboto, 9. aprila, bo zaradi zapore Pristaniške ulice avtobusno postajališče na Kopališkem nabrežju premeščeno na potniški terminal v neposredni bližini. Druge spremembe niso predvidene.

Večja sprememba se obeta v nedeljo, 10. aprila, saj v času veljavnih zapor prometa ne bodo na voljo postajališča Trg Brolo, Luka, Sv. Ana, Sv. Ana p.t, Sv. Ana V.n., Kosovelov trg, Banka (obe), Zeleni park, Tržnica, Beblerjeva K, Žusterna III, Krožna, Krožna K, Molet, Žusterna parkirišče, Žusterna (obe) in Ulica 15. maja. Avtobusno postajališče na Kopališkem nabrežju ne bo obratovalo zgolj med 8.45 in 11.15, sicer bo začasno premeščeno na potniški terminal.

Med 8.45 in 11.15 bodo prilagojene linije 1, 2, 5, 6, 7 in 8, medtem ko se linije 4, 9 in 10 v tem času ne izvajajo.

Med 11.15 in 15.00 liniji mestnega prometa 4 in 9 na relaciji Tržnica–Žusterna–Zeleni park ne vozita.

Zaradi prireditve lahko, poleg spremenjene organizacije prevozov, prihaja tudi do zamud pri izvajanju linij. Spremembe se obetajo na tudi na relaciji Koper–Piran in Koper–Ankaran, več o tem si lahko preberete na https://arriva.si/novice/spremenjeno-izvajanje-avtobusnega-prometa-na-relaciji-koper-piran-koper-in-koper-ankaran-lazaret-koper-zaradi-istrskega-maratona/.

Morebitne dodatne informacije so na voljo na telefonskih številkah (05) 662 5105 in (05) 662 5103, in sicer v delovnem času služb Arrive.

Spremembe tudi na trasi Koper–Trst

V nedeljo bo nekoliko spremenjena tudi brezplačna avtobusna linija, ki Koper povezuje s Trstom. Prvi avtobus, ki se bo z glavne avtobusne postaje na Kolodvorski odpeljal ob 9. uri zjutraj, bo zaradi zapore izpustil postajališče pri tržnici. Drugih sprememb na tej trasi ne predvidevajo.

Več o brezplačnih nedeljskih avtobusnih prevozih si lahko preberete na https://www.koper.si/obcina/obcinska-uprava/urad-za-gospodarske-dejavnosti-okolje-in-promet/avtobusni-prevozi/.

Organizator svetuje, da pred odhodom od doma preverite zapore prometa, ki so objavljene na https://ekopercapodistria.si/novice/pred-nami-je-istrski-maraton-ki-prinasa-tudi-zapore-prometa/.