Preglej vse novice

V Kopru čestitali 70 najuspešnejšim maturantom

Kategorija: Splošno
Datum objave:
gasilska slika zlatih maturantov 2023

V letošnjem šolskem letu se je med najuspešnejše maturante in maturantke zapisalo 70 dijakov in dijakinj, ki prihajajo iz vseh štirih koprskih srednjih šol in Ljudske univerze. Včeraj jim je v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega župan Mestne občine Koper Aleš Bržan podelil posebna priznanja ter jim zaželel veliko uspeha tudi v študijskih klopeh.

»Današnji dan ni konec, temveč začetek nove poti. Zdaj se odpravljate v svet, poln priložnosti in izzivov. Bodite pogumni, vztrajajte in sledite svojim sanjam,« je župan MOK Aleš Bržan včeraj nagovoril 70 najuspešnejših dijakinj in dijakov, ki prihajajo iz štirih koprskih srednjih šol, in sicer Gimnazije Koper, Gimnazije Gian Rinaldo Carli Koper, Srednje ekonomsko-poslovne šole Koper in Srednje tehniške šole ter Ljudske univerze. Med njimi je bilo tudi pet zlatih maturantov Gimnazije Koper, ki so na splošni maturi dosegli 30 in več točk.

Župan je bodočim študentom položil na srce, da so naše upanje za boljšo družbo. Prav tako jim je zaželel, da bi našli takšno življenjsko pot, po kateri bi lahko v polnosti izkoristili svoje potenciale.

Voditeljske niti sta uspešno prepletala komika Perica Jerković in Marko Žerjal, za glasbo pa je poskrbela raperka Masayah.

Foto: Foto Belvedere