Preglej vse novice

V mestnem jedru Kopra znova dvodnevni slikarski ekstempore

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper 7. in 8. junija umetnice in umetnike vabi na dvodnevni slikarski ekstempore v mestnem jedru Kopra, ki je namenjen polnoletnim ustvarjalcem z likovnimi izkušnjami. Udeležba je brezplačna.

Naslov letošnjega ekstempora je Življenje je lepo, udeleženke in udeleženci pa lahko uporabljajo vse likovne tehnike in načine upodabljanja. Zaželeno je ustvarjanje v starem mestnem jedru, v Taverni ali ob promenadi, saj je bistvo ekstempora v druženju, spoznavanju drugih likovnikov in njihovih pristopov ter skupnem ustvarjanju. Za slikarska platna (50 x 70 ali 70 x 70 centimetrov), topel obrok in pijačo bo poskrbela Mestna občina Koper, za druge likovne pripomočke in opremo ustvarjalnega kotička pa morajo poskrbeti likovniki sami. Slikajo lahko tudi na lastnih platnih, ki jih je treba žigosati pred začetkom slikanja.

Prijava in prevzem ter oddaja slikarskih platen

Zainteresirani se morajo za sodelovanje na ekstemporu do srede, 5. junija, prijaviti na ekstempore.kopermj@gmail.com (ime in priimek, kraj bivanja, telefonska številka in morda ime društva, želena dimenzija platna) in priložiti e-fotografijo enega ali dveh avtorjevih novejših izdelkov.

Zbirno mesto za prevzem platen bo v petek, 7. junija 2019, od 7.30 do 9.00 v pritličju občinske stavbe na Verdijevi ulici. Prevzem platen v četrtek popoldne ali v soboto zjutraj bo možen le po predhodnem dogovoru z organizatorjem. Udeleženke in udeleženci morajo platna oddati v soboto, 8. junija, med 14.00 in 14.45. Strokovna komisija bo vsa slikarska dela pregledala in ocenila. Delo komisije je avtonomno, izbor strokovne komisije je dokončen in se nanj ni možno pritožiti.

Nagrajeni avtorji bodo razstavljali v Pretorski palači in kavarni Loggia

Odprtje razstave del in razglasitev nagrajencev bo v soboto, 8. junija 2019, ob 18. uri v pritličju Pretorske palače. Organizator bo najboljše avtorje nagradil s samostojno razstavo in predstavitvijo v Pretorski palači in v Kavarni Loggia v letu 2020.

Lp, Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Koper