Zapri
14. 05. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v treh referendumskih kampanjah Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Začela se bo gradnja novega parkirišča v Olmu

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Po prvomajskih praznikih bo investitor Centra za starejše v Olmu začel gradnjo javnega parkirišča na Ulici Istrskega odreda. Ker na obstoječem neurejenem zemljišču trenutno parkira kar nekaj krajank in krajanov Olma in Prisoj, občina vse uporabnike poziva, naj najkasneje do petka, 3. maja, umaknejo svoja vozila.

Novo parkirišče ob Centru za starejše v Olmu bo občankam in občanom ponudilo sto urejenih parkirnih mest, s tem pa omililo parkirno problematiko v Krajevni skupnosti Olmo – Prisoje. Izvajalca del, družbi VG5 in Remont, bosta gradnjo začela v petek, 3. maja, in jo dokončala do najkasneje 1. septembra.

Na zemljišču ob gradbišču centra trenutno parkira kar nekaj prebivalcev Ulice Generala Levičnika in Oljčne poti. Ker bo zaradi gradnje omenjeno makadamsko parkirišče od petka, 3. maja, dalje zaprto, Mestna občina Koper vse uporabnike poziva, da s tega parkirišča pravočasno umaknejo svoja vozila.

Da bi krajankam in krajanom Olma in Prisoj olajšala parkirno problematiko, se je občina s podjetjem Hofer dogovorila, da okoliškim prebivalkam in prebivalcem v času gradnje omogoči brezplačno nočno parkiranje med 21. in 8. uro ter ob nedeljah ves dan na parkirišču pred trgovino na naslovu Dolinska cesta 7.

Mestna občina Koper se vsem občankam in občanom zahvaljuje za strpnost in razumevanje.

Foto: MOK