Preglej vse novice

Začenja se gradnja stanovanj Nad Dolinsko

Kategorija: Splošno
Datum objave:

V naslednjem tednu se na območju Nad Dolinsko v Kopru začenja gradnja treh večstanovanjskih objektov s 166 javnimi najemnimi stanovanji. Zaradi del se ukinja manjša makadamska površina, na kateri zlasti v večernih urah parkirajo bližnji stanovalci.

V naslednjih dneh se bodo na območju gradnje novega stanovanjskega naselja Nova Dolinska začela pripravljalna dela, v okviru katerih bodo med drugim premestili ekološki otok in ukinili manjšo makadamsko površino, na kateri so stanovalci parkirali svoja vozila, izvajalec del bo pred začetkom gradnje območje tudi zavaroval z gradbiščno ograjo. Gradnja se bo začela naslednji teden, začetek del bo obeležen s postavitvijo temeljnega kamna prvi teden aprila. Mestna občina Koper bo sicer v kratkem zemljišče v bližini trgovine Hofer razširila z dodatnimi parkirnimi mesti, ki bodo predvidoma od aprila dalje na voljo tudi stanovalcem Nad Dolinsko.

Prostorska ureditev območja Nad Dolinsko v Kopru, ki vključuje izgradnjo treh večstanovanjskih stavb s 166 javnimi najemnimi stanovanji, je skupni projekt Stanovanjskega sklada Republike Slovenije in Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Koper.

Večstanovanjska objekta Blok 1 in Blok 2 s skupno 91 stanovanji s stroškovno najemnino bo gradil republiški stanovanjski sklad, medtem ko bo objekt Blok 3 s 75 javnimi najemnimi stanovanji v osmih etažah gradil Javni stanovanjski sklad Mestne občine Koper. V načrtu je izgradnja dvosobnih, trisobnih in štirisobnih stanovanj, velikih med 50 in 90 kvadratnih metrov.

Če bodo dela potekala po začrtani dinamiki, bi lahko gradnjo Bloka 1, Bloka 2 in Blok 3 s skupno 166 stanovanji sklenili ob koncu leta 2023.

Od 75 stanovanj v objektu Blok 3, ki ga bo gradil Javni stanovanjski sklad MOK, bo osem stanovanj prilagojenih funkcionalno oviranim osebam. Pod vsakim stolpičem je predvidena tudi gradnja parkirne etaže, ob bloku ena je predvidena ureditev parkirišča na parkirni ploščadi nad podzemno garažo.