Zapri
05. 04. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v kampanji za evropske volitve Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Z odgovornim ravnanjem do čimprejšnje ureditve novega skate parka

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Čeprav bo gradnja novega sodobnega skate parka, ki se razprostira na skoraj 900 kvadratnih metrih površine ob olimpijskem bazenu na Bonifiki, dokončno sklenjena prihodnji teden, so nekateri pred dnevi objekt začeli že uporabljati. Ker lahko z nepravilno uporabo poškodujejo določene elemente na objektu in s tem zavlečejo konec gradnje, Mestna občina Koper poziva k strpnosti in razumnemu ravnanju.

Minuli konec tedna so kljub postavljenim opozorilnim trakovom in napisom o prepovedi uporabe nov skate park na Bonifiki zasedli številni uporabniki. Ker ureditev še ni dokončna, saj na objektu potekajo zadnja dela, ima ta še vedno status gradbišča, na katerega dostop ni dovoljen. Mestna občina Koper zato občanke in občane ter druge uporabnike poziva, naj z uporabo objekta počakajo do njegovega uradnega odprtja.

Sicer je novi skate park v Kopru med sodobnejšimi in bolj atraktivnimi tovrstnimi parki pri nas, ki bo med drugim omogočal organizacijo državnega prvenstva v rolkanju. Razprostira se na skoraj 900 kvadratnih metrih površine ob olimpijskem bazenu v Kopru, namenjen pa je rolkarjem, akrobatskim rolarjem in kotalkarjem ter kolesarjem BMX, ki doslej niso imeli ustrezne infrastrukture. Razdeljen je na tri sekcije z različnimi elementi, ki bodo začetnikom in izkušenim uporabnikom omogočali ustvarjalno vožnjo in izvajanje trikov. Mestna občina Koper je za naložbo odštela približno 240.000 evrov, dela je izvajala družba Finali, d. o. o.