Zapri
05. 04. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v kampanji za evropske volitve Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Janez Starman imenovan za podžupana MOK

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je danes imenoval pravnika Janeza Starmana za podžupana koprske občine, in sicer za pravne zadeve, izvensodno reševanje sporov ter vodenje projektov. Janez Starman, ki je bil v občinski svet Mestne občine Koper kot kandidat na Listi Aleša Bržana izvoljen decembra 2018, bo funkcijo podžupana opravljal nepoklicno.

Kratek življenjepis:

Janez Starman je zaključil osnovno in srednjo šolo v Kopru, pri čemer je zadnji letnik srednje šole opravil v Združenih državah Amerike, v okviru mednarodne izmenjave dijakov. Med služenjem vojaškega roka v JNA v letu 1990/1991 se je v osamosvojitveni vojni za Slovenijo pridružil Teritorialni obrambi Slovenije in nato Slovenski vojski, zaradi česar je prejel državno odlikovanje, kasneje pa pridobil status veterana.

Svojo poslovno pot je začel v letu 1996, po pridobitvi diplome Pravne fakultete Univerze v Ljubljani. V letu 1998 je opravil pravniški državni izpit in pred tem opravljal delo sodniškega pripravnika pri Višjem sodišču v Kopru.

Od leta 2000 je samostojni odvetnik (partner) v Odvetniški pisarni/Studio legale Starman/Velkaverh s sedežem v Kopru.

V letu 2005 je uspešno zaključil izobraževalni program za zagovornika obtožencev pred Mednarodnim kazenskim sodiščem (ICC) v Haagu ter izobraževanje s področja mediacije in alternativnega reševanja sporov. Na področju mediacij je pridobil tudi naziv »trenerja« mediatorjev in se kot aktivni mediator ukvarja z vodenjem mediacij izvensodno ter kot s strani sodišča imenovani mediator v postopkih pri Okrožnem sodišču v Ljubljani in Kopru.

Od leta 2012 opravlja funkcijo podpredsednika Odvetniške zbornice Slovenije in je član mednarodne delegacije zbornice pri Evropskem združenju odvetniških zbornic (CCBE).

Janez Starman je poročen z ženo Jano, s katero imata štiri otroke.