Preglej vse novice

Gradbeni stroji v kratkem tako v Dekanih kot Šmarjah

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper bo v naslednjih tednih celovito obnavljala 260 metrov dolg odsek ceste v Dekanih, ki vodi proti središču vasi. Dela bodo trajala predvidoma tri mesece, v tem času bo veljala zapora z urejenimi dostopi za stanovalce. V kratkem se bo sicer začela tudi obnova dela vozišča na cesti Šmarje – Puče.

Občina bo za drugo fazo naložbe v Dekanih odštela približno 160.000 evrov (brez DDV), dela bo izvedla družba Finali, d. o. o. Delavci se bodo rekonstrukcije drugega, 260 metrov dolgega odseka ceste, ki vodi proti centru vasi, lotili v naslednjih tednih. V okviru obnove bodo v celoti odstranili zgornji ustroj ceste in jo preplastili, vzdolž cestišča pa zamenjali 245 metrov obstoječega vodovoda. Na novo bodo uredili tudi 25 hišnih priključkov, podporni zid in cesto na najožjem delu razširili. V tem času bo veljal spremenjen prometni režim, koprska občina bo stanovalce o zaporah obvestila pravočasno.

Predvidoma v začetku naslednjega meseca bo občina obnavljala tudi 218 metrov dolg odsek ceste Šmarje – Puče. V okviru 218.000 evrov vredne investicije, ki jo je zaupala družbi CPK, d. d., bo uredila manjši podporni zid ob cestišču, sanirala poškodbe in v celoti obnovila vozišče ter odvodnjavanje.