Preglej vse novice

Kidričeva ulica: Potopni valj postavljen, a dostopa še ne omejuje 

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Od včeraj v Kidričevi ulici stoji fizična ovira, ki bo v prihodnje omejila dostop v ta del mestnega jedra. Potopni valj so že preizkusili, delovati bo začel prihodnji teden. Čeprav bo od ponedeljka aktiviran, bo do nadaljnjega dostop omogočal vsem, ki bodo zapeljali na to območje.

Z odprtjem nove Parkirne hiše Belveder je Mestna občina Koper napovedala tudi postopne spremembe prometnega in parkirnega režima v delu mestnega jedra Kopra. V naslednjih mesecih bo med drugim z določenih javnih površin umaknila večji del parkirnih mest in omejila dostop po Kidričevi ulici.

Včeraj je kot napovedano postavila potopni valj in ga tudi preizkusila, delovati bo začel prihodnji teden. Čeprav bo aktiviran, bo v prvi fazi še naprej dostop omogočal vsem, ki bodo zapeljali na to območje. Mestna občina Koper mora namreč pred uvedbo te spremembe dokončno uskladiti režim dostopa in dostave za stanovalce, imetnike dovolilnic za parkiranje v mestnem jedru, za lastnike in najemnike poslovnih prostorov ter druge upravičence. V prihodnjih tednih bo predlog režima predstavila krajevni skupnosti Koper–center, nato pa se sestala tudi s predstavniki podpisnikov nedavne pobude za ureditev prometa v mestnem središču.