Covid-19
Vse informacije o storitvah in ukrepih v času razglašene epidemije Preberi več
Preglej vse novice

Mobilne cepilne enote znova na terenu, nov urnik testiranja na Škofijah

Kategorija: Splošno, COVID-19
Datum objave:

Zdravstveni dom Koper tudi v septembru nadaljuje cepljenje na terenu. Cepljenje bodo v sredo, 8. septembra, tako organizirali v središču Ankarana, Dekanov in pred zadružnim domom v Pobegih. Od danes bo hitro testiranje na mejnem prehodu na Škofijah potekalo po novem urniku.

Da bi vsi, ki se do zdaj še niso odločili za cepljenje, lahko čim lažje prišli do cepiva, bo Zdravstveni dom Koper v prihodnjem tednu nadaljeval cepljenje proti bolezni covid-19 tudi na terenu. Z mobilno enoto bodo v sredo, 8. septembra, med 15. in 16.30 prisotni v središču Ankarana, med 17. in 18.00 pred trgovino v Dekanih, ob 18.30 pa še pred Zadružnim domom Pobegi. V primeru dežja bodo v Dekanih cepljenje izpeljali v dvorani, v Pobegih pa v zadružnem domu.

Na voljo bosta cepivi Pfizer in Janssen, vsi, ki se želijo cepiti, morajo s seboj imeti zdravstveno kartico.

V prihodnjem tednu bo zdravstveni dom nadaljeval tudi cepljenje za nenaročene. V torek, 7. septembra, med 14.30 in 16.30 se bodo zainteresirani lahko cepili s cepivom Pfizer, med 16.30 in 18. uro pa s cepivom Janssen. Odprto cepljenje je namenjeno vsem, ne samo občankam in občanom koprske občine, potekalo pa bo na lokaciji Zdravstvenega doma Koper, Dellavallejeva 3.

Nov urnik testiranja na Škofijah

Hitro testiranje za izjeme, ki dnevno prehajajo mejo z Italijo, ima od danes nov urnik. Brise s hitrimi antigenskimi testi bodo na Škofijah, na parkirišču v bližini mejnega prehoda z Italijo, po novem izvajali ob torkih med 14. in 18. uro, četrtkih med 8. in 12. uro, v petkih pa med 12. in 17. uro.

Več na spletni strani Urada vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu.