Zapri
14. 05. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v treh referendumskih kampanjah Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Anketa razkrila, kakšne vsebine si v parku urbanih športov želijo občani

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper je pred tedni širšo javnost povabila k sodelovanju v anketi, ki bo v pomoč pri določanju vsebin novega parka urbanih športov. Odziv je bil odličen, prejeli smo več kot 3.000 glasov občank in občanov, ki so glasovali o vsebinah in podajali konkretne predloge. Novi park se bo sicer razprostiral na 15.000 kvadratnih metrov velikem območju. 

Park urbanih športov, ki bo na travnati površini med Športno rekreacijskim centrom Bonifika, Olimpijskim bazenom Koper in Piransko cesto omogočal umestitev različnih športnih, rekreativnih, kulturnih in sprostitvenih vsebin, skupaj z občino oblikujejo ljudje. Prvi korak je občina naredila z izgradnjo skate parka, naslednjo stopničko pri oblikovanju videza novega parka predstavlja anketa, v kateri je prisluhnila občankam in občanom.

»Vesel sem, da ste tako lepo sprejeli naše povabilo k sodelovanju in nam s svojimi predlogi pomagali oblikovati ljudem prijazen prostor za aktivno preživljanje prostega časa, rekreacijo in zabavo. Verjamem, da bo Koper z novim parkom urbanih športov še bolj povezan, boljši in lepši. Hvala za vseh 3.006 glasov,« je ob tej priložnosti povedal koprski župan Aleš Bržan.

Največ glasov je prejel predlog otroškega adrenalinskega parka, ki mu sledita motorični park in ureditev dveh igrišč za ulično košarko (kletk). Ob tem so ljudje navedli precej svojih predlogov, številni so izpostavili željo po ureditvi igrišča za pandolo in razširitvi obstoječega skate parka. 

Občina je sicer že določila obvezne vsebine, nujne za ureditev parka, ki so umeščene v prostor in bodo prednostno urejene. Mednje poleg skate parka sodijo pumptrack, večnamenska ploščad z vso potrebno infrastrukturo (voda, elektrika) za izpeljavo manjših in večjih dogodkov, športna ploščad, namenjena različnim športom, kot sta ulični nogomet in rokomet, javne sanitarije, gostinski objekt s spremljevalnimi prostori in otroškimi igrali ter povezovalne poti, ki bodo opremljene s klopmi, koši za smeti in javno razsvetljavo.

Občina bo na podlagi pridobljenih rezultatov oblikovala idejno zasnovo ureditve parka urbanih športov na tem območju. Prostor bo urejala fazno, najprej bodo stekli postopki za prostorsko umestitev projekta.