Covid-19
Vse informacije o storitvah in ukrepih v času razglašene epidemije Preberi več
Preglej vse novice

Od jutri dalje po smsPASS tudi v šotor pred ZD Koper 

Kategorija: Splošno, COVID-19
Datum objave:

Mobilno identiteto smsPASS, s katero lahko na portalu zVEM pridobite potrdilo o cepljenju, rezultatu testiranja oziroma da ste preboleli covid-19, lahko po novem uredite tudi v šotoru pri cepilnem centru pred Zdravstvenim domom Koper. Vlogo lahko oddate vse dni od torka do petka, med 14.30 in 20.00.

Potrdilo o cepljenju, rezultatu testiranja oziroma potrdilo, da ste preboleli covid-19, lahko pridobite na portalu zVEM. Za registracijo potrebujete kvalificirano digitalno potrdilo (Sigenca) oziroma mobilno identiteto smsPASS, ki jo lahko po novem bistveno hitreje uredite v šotoru pred cepilnim centrom v Kopru. Tako lahko na enem mestu oddate vlogo in izkažete svojo identiteto, kar je bilo do zdaj mogoče opraviti zgolj na upravnih enotah.

Vlogo lahko oddate od torka do petka, med 14.30 in 20.00, po uspešno oddani prijavi boste nato v sporočilu SMS prejeli enkratno geslo za registracijo v portalu zVEM. Za uporabo identitete smsPASS potrebujete veljaven elektronski naslov ali mobilno številko, telefon, ki sprejema kratka sporočila, in napravo, povezano s spletom (npr. računalnik, tablico, pametni telefon). Mobilno identiteto smsPASS lahko pridobijo osebe, ki so starejše od 15 let, imajo slovensko davčno številko in EMŠO. 

Na portalu zVEM bo v kratkem mogoče pridobiti tudi evropsko digitalno zeleno potrdilo, ki bo omogočalo lažji prehod meja in potovanja po EU.