Preglej vse novice

Avtobusi od jutri dalje z začasne lokacije na Kolodvorski

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Koprska občina bo v naslednjih dneh začela rušiti obstoječi objekt na Kolodvorski ulici v Kopru, nato pa tam v naslednjih mesecih zgradila novo avtobusno postajo. Da bo javni potniški promet tudi v času gradnje objekta potekal nemoteno, je v minulih tednih na parkirišču med objektom železniške postaje in pošte že vzpostavila začasno avtobusno postajo s skupno devetimi peroni.

Delavci podjetja Adriaing, d. o. o. bodo do konca letošnjega leta poskrbeli za izgradnjo nove glavne avtobusne postaje, ki bo bogatejša za skupno 14 peronov, elipsasto nadstrešnico, pritlični objektom s čakališčem, nove toaletne prostore, postajo za mestna kolesa, parkirišče s tremi mesti za kratkotrajno parkiranje avtobusov in 10 postajališč za taksi vozila ter urbano opremo. Vrednost del je 1.949.404,94 evra (z vključenim davkom), od tega bo občina 900.329,21 evra pridobila iz naslova evropskega kohezijskega sklada, dodatnih 185.881,63 evra pa bo sofinancirala država.

Občina bo na ta način še izboljšala funkcionalnost in podobo avtobusne postaje, hkrati pa še spodbudila uporabo javnega potniškega prometa. Izbrani izvajalec del Adriaing, d. o. o. je za čas gradnje nove avtobusne postaje na parkirišču med objektom železniške postaje in pošte že vzpostavil začasno postajo s skupno devetimi peroni in devetimi postajališči za taksi in druge prevoze.

Za čas gradnje bo avtobusna postaja delovala na nadomestni lokaciji v neposredni bližini obstoječe, na parkirišču P+R med železniško postajo in glavno pošto, kjer je občina že zarisala devet peronov. Prvi avtobusi, ki bodo vozili po nespremenjenem voznem redu (objavljeno na www.arriva.si in www.nomago.si), se bodo na začasni lokaciji ustavljali od jutri dalje.