Covid-19
Vse informacije o storitvah in ukrepih v času razglašene epidemije Preberi več
Preglej vse novice

Brezplačno testiranje v Kopru na voljo vsak dan

Kategorija: Splošno, COVID-19
Datum objave:

Zaradi velikega zanimanja bo Mestna občina Koper brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi v juniju organizirala tudi ob petkih in ponedeljkih, med 14. in 19. uro, na vstopni Covid točki na Bonifiki. Brise bo odvzemal zdravstveni zavod Cor Medico Ljubljana, ki testiranje na tej lokaciji sicer izvaja tudi vsak konec tedna, od 9. do 17. ure. 

Zaradi velikega povpraševanja po hitrih testih bo koprska občina dodatne termine v juniju zagotavljala še ob ponedeljkih in petkih, med 14. in 19. uro. Testiranje bo izvajal zdravstveni zavod Cor Medico Ljubljana, predhodno naročanje ni potrebno, prebivalci se lahko na odvzem brisa pripeljejo z avtomobilom oziroma pridejo peš, s seboj pa morajo imeti osebni dokument. Rezultat testa in navodilo, kako ravnati naprej, bo posamezniku po sporočilu SMS poslal Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Hitro testiranje bo na ta način zagotovljeno vsak dan, saj zdravstveni zavod Cor Medico Ljubljana brise odvzema tudi ob sobotah in nedeljah, med 9. in 17. uro, redno hitro testiranje, namenjeno občanom Mestne občine Koper in Občine Ankaran, pa ob torkih, sredah in četrtkih, med 13. in 16. uro izvaja Zdravstveni dom Koper. Brise odvzemajo na vstopni Covid točki ob Zdravstvenem domu na Bonifiki.

Na občini vse, ki se bodo udeležili testiranja, prosijo za strpnost in dosledno spoštovanje vseh veljavnih ukrepov za preprečitev širjenja okužbe z novim koronavirusom. Da bi preprečili dolge vrste in gnečo, ljudi pozivajo, naj se testiranja udeležijo čez ves dan. Sicer je med čakanjem v vrsti nujno spoštovati vse zaščitne ukrepe, predvsem ohranjanje medsebojne razdalje in nošenje zaščitne maske.