Zapri
22. 05. 2024 Javno naznanilo o drugi javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Koper Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Danes svoja vrata odpira Active Koper

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Jet surf, eFoil in wake deske, napihljive vlečne banane, električni mopedi in skiroji ter tečaji smučanja in deskanja na vodi. Vse to so letošnje novosti parka vodnih športov v Žusterni. Mestna občina Koper je uspešen projekt skupaj s Športno zvezo Koper in številnimi ponudniki letos še nadgradila. Active Koper, ki svoja vrata odpira danes, bo deloval do konca avgusta, vsak dan v tednu med 8. in 20. uro. 

Letošnje poletje je v Žusterni še nekoliko bolj posebno, saj so v parku vodnih športov na voljo številne nove vsebine. »Območje med Koprom in Izolo je priljubljeno tako med rekreativci kot športniki, srečamo lahko številne družine, turisti nas obiskujejo. Ker je zanimanja za aktivnosti na prostem vedno več, smo želeli ponudbo še nadgraditi. Tiste vsebine, ki smo jih ponujali že v prejšnjih letih, smo okrepili, dodali smo še nekaj novih. Skušamo slediti razvoju,« je povedal Goran Sambt iz Športne zveze Koper, ki je sicer nosilec projekta.

Številke so iz leta v leto boljše. Niti epidemija koronavirusa, ki je že lani prizadela ves svet, ni vplivala na število obiskovalcev. Spremenila se je zgolj struktura turistov, saj je bilo manj tujih in več domačih obiskovalcev. Active Koper je tako leta 2019 pritegnil dobrih 3.000 uporabnikov, lansko poletje so jih zabeležili skoraj 5.000.

Nove vsebine za vse okuse 

Active Koper bo deloval do konca avgusta, vsak dan v tednu med 8. in 20. uro. Tako kot v prejšnjih letih imajo obiskovalci tudi letos možnost izposoje SUP-a, kajaka, kanuja, jadralnih desk, pedalinov, koles, električnih koles, jadrnic, štirikoles in vodnih koles. Prav tako se lahko udeležijo različnih tečajev (potapljanja, jadranja, plavanja …), kolesarskih izletov, prevozov z motornimi čolni, otroških delavnic, aerobike in fitnesa. Tudi letos nam Active Koper prinaša nekaj novosti, in sicer je možna izposoja jet surf in eFoil desk, napihljivih vlečnih banan, novost so električni mopedi in skiroji ter tečaji smučanja in deskanja na vodi. 

Letos pričakujejo rekordne številke 

Pomembna pridobitev je novi obmorski park, ki je zrasel v bližini. Obiskovalcev je vedno več, številni med njimi si želijo aktivno preživeti prosti čas. »Nedvomno bodo za še večji obisk poskrbeli turistični boni, ki bodo usmerjeni v vse panoge. Skušali se bomo povezati z različnimi turističnimi ponudniki in tako poskrbeti za dodatne vsebine,« je v pričakovanju vrhunca letošnje poletne turistične sezone optimističen Sambt.

Marjetica Koper, ki skrbi za urejenost novega parka, tam ponuja izposojo senčnikov in ležalnikov. Za dnevno izposojo ležalnika ali senčnika je treba odšteti pet evrov, v kompletu je cena osem evrov.