Zapri
05. 04. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v kampanji za evropske volitve Preberi več
Zapri
Covid-19
Vse informacije o storitvah in ukrepih v času razglašene epidemije Preberi več
Preglej vse novice

Od torka nova lokacija testiranja za izjeme pri vstopu v državo

Kategorija: Splošno, COVID-19
Datum objave:

Obvezno tedensko testiranje za vse izjeme, ki dnevno prehajajo mejo z Italijo, se iz zadružnega doma na Škofijah seli na novo lokacijo, in sicer na večje parkirišče v bližini mejnega prehoda z Italijo. Država brezplačno hitro testiranje sicer še naprej izvaja vsak torek, četrtek in petek med 8. in 18. uro.

Brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi je namenjeno osebam, ki po Odloku o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 spadajo pod izjeme, ki lahko v državo vstopijo brez napotitve v karanteno na domu. Gre za dnevne delovne migrante, šolarje in njihove starše, ki mejo prehajajo zaradi vključenosti v vzgojo ali izobraževanje, osebe, naročene na zdravstveno storitev v Sloveniji, dvolastnike in najemnike zemljišč v obmejnem območju ter nekatere druge izjeme. Ti morajo pri vstopu v Slovenijo predložiti negativni rezultat testa PCR oziroma hitrega testa, ki ni starejši od sedmih dni od dneva odvzema brisa.

Brezplačno hitro testiranje na Škofijah, ki ga država izvaja že od sredine marca, bo od torka, 6. julija, dalje potekalo na novi lokaciji. Brise bodo odvzemali na parkirišču ob hitri cesti v bližini meje z Italijo. Tisti, ki se bodo udeležili testiranja, morajo s seboj imeti izpolnjeno izjavo v slovenskem in italijanskem jeziku. Ta je dostopna na vladni spletni strani, kjer so navedena tudi natančnejša navodila o izvedbi testiranja.