Preglej vse novice

Dodatni ukrepi v Mestni občini Koper

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Po odpovedi vseh večjih prireditev in dogodkov zaradi pandemije novega koronavirusa je od danes prepovedana tudi uporaba javnih športnih objektov in drugih večnamenskih prostorov v Mestni občini Koper. Štirje župani občin slovenske Istre so poleg tega sprejeli odločitev o omejitvi poslovanja občinskih uprav in komunalnih podjetij.

Koprski župan Aleš Bržan je danes sprejel odločitev o odpovedi izvedbe vseh dejavnosti v vseh javnih športnih objektih in drugih večnamenskih prostorih v Mestni občini Koper. Do nadaljnjega tako za javnost ostajajo zaprti Olimpijski bazen Koper, Arena Bonifika, dvorana Burja na Škofijah, vse šolske telovadnice, zadružni in kulturni domovi, Center dnevnih aktivnosti, Večgeneracijski center Morje in drugi zaprti javni prostori, v katerih so se odvijali različni dogodki.

Ukrepi veljajo takoj oziroma najkasneje s petkom, 13. marca 2020.

Športnim, kulturnim, turističnim in drugim društvom ter klubom v Mestni občini Koper poleg tega priporoča, da omejijo oziroma popolnoma odpovejo vse dejavnosti, ki predvidevajo zbiranje in druženje večjega števila ljudi.

Priporočilo velja tudi za druga društva in organizacije, ki niso neposredno financirane iz občinskega proračuna, še zlasti tista, ki združujejo in povezujejo starejše ter bolj ogrožene občanke in občane.

V času večje ogroženosti za okužbo z novim virusom bo Mestna občina Koper v sodelovanju z Obalnim domom upokojencev nudila pomoč pri dostavi zdravil, hrane in higienskih potrebščin starostnikom in invalidom v občini, ki to pomoč potrebujejo. Od ponedeljka, 16. marca, bodo lahko vsak delovnik med 7. in 18. uro poklicali na telefonsko številko Gerontološkega centra Obalnega doma upokojencev Koper 05 663 45 85.

Po navodilu Mestne občine Koper bo izvajalec gospodarske javne službe javnega mestnega avtobusnega prevoza vsaj enkrat dnevno poskrbel za dezinfekcijo notranjosti avtobusov, vožnje s Kurjercami pa so do nadaljnjega odpovedane.

Štirje župani občin slovenske Istre so poleg tega sprejeli odločitev o omejitvi poslovanja občinskih uprav, krajevnih skupnosti ter javnih podjetij Marjetica Koper, Komunala Izola, Okolje Piran in Rižanski vodovod Koper ter Javnega stanovanjskega sklada Koper. Do preklica ukrepa so uradne ure teh ustanov za osebni sprejem strank odpovedane, občanke in občane pa prosijo, naj za vse nujne primere pokličejo oziroma zadeve urejajo prek elektronske pošte.

V času uradnih ur bomo na Mestni občini Koper dosegljivi na telefonski številki 05/66 46 100 (centrala) oziroma na drugih številkah posameznih uradov https://www.koper.si/sl/kontakti-2/, poslujemo pa tudi po pošti in elektronski pošti obcina@koper.si.