Zapri
22. 05. 2024 Javno naznanilo o drugi javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Koper Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Dr. Žitko prejemnik častnega priznanja Izidorja Cankarja

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Slovensko umetnostnozgodovinsko društvo je konec aprila podelilo nagrade, priznanja in častna priznanja Izidorja Cankarja za izjemne zasluge pri preučevanju umetnostne dediščine. Prejemnik letošnjega častnega priznanja Izidorja Cankarja je zgodovinar, univerzitetni predavatelj in publicist dr. Salvator Žitko. Čestital mu je tudi koprski župan Aleš Bržan.

Častno priznanje Izidorja Cankarja je prejel dr. Salvator Žitko, in sicer za temeljni doprinos k preučevanju kulturne dediščine slovenske Istre, nagrado Izidorja Cankarja v letu 2019 je prejel dr. Ferdinand Šerbelj za življenjsko delo pri preučevanju baročnega slikarstva, priznanje Izidorja Cankarja pa so prejeli urednika in avtorji monografije Dvorec Betnava ter urednik in avtorji monografije Križanke.

Dr. Žitka je danes v pisarni Mestne občine Koper sprejel koprski župan Aleš Bržan. Čestital mu je za vse uspehe in dosežke ter se z njim pogovoril o kulturnem in literarnem življenju v Kopru.

Društvo sicer nagrade, priznanja in častna priznanja Izidorja Cankarja bienalno podeljuje od leta 1999.