Preglej vse novice

V znamenju prireditev Koper na dlani in Pristaniški dan

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Prireditev Koper na dlani se je danes zaradi dežja sicer končala predčasno, so pa člani krajevnih skupnosti in turističnih društev kljub temu tudi letos navdušili približno 10 tisoč obiskovalcev.

Prireditev Koper na dlani je v mestu oziroma »kot na dlani« znova razkrila bogato ponudbo destinacije Koper. Člani krajevnih skupnosti in turističnih društev Mestne občine Koper, ki so se predstavljali na stojnicah vzdolž Pristaniške ulice, v mandraču in na drugih bližnjih lokacijah, so vsak na svoj način izkoristili prireditev, da so širšemu občinstvu prikazali svoje posebnosti. Tako so se nekateri osredotočili na prikaz starih istrskih običajev, drugi so stavili na domačo istrsko kulinariko, spet tretji na glasbo in druge posebnosti. Žal se je zaradi dežja prireditev morala končati predčasno, so pa ponudniki na stojnicah kljub temu vztrajali do zadnjega in s svojo energijo, dobro voljo in različnimi aktivnostmi navdušili približno 10 tisoč ljudi.

Tudi letos so se člani krajevnih skupnosti in društev pomerili v igranju briškole, vleki vrvi, skakanju v vrečah in drugih istrskih družabnih aktivnostih v sklopu 3. Istrskih iger, na katerih so se najbolje odrezali člani Turističnega društva Dekani, drugo mesto so zasedli predstavniki Turističnega društva Šmarje, na tretje mesto pa so se uvrstili člani društva Gugo Loka. Zmagovalce so nagradili s košarico dobrot Agrarie Koper.

Prireditev je v sklopu projekta LAS Istra – Gastronomski zakladi Istre in morja oziroma Maristra, ki je financiran iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo, postregla tudi z obogatitvenim programom – prikazom ribiške dediščine v okviru razstave Živeti z morjem, ki so jo pripravili v koprskem mandraču, za živahno dogajanje pa je poskrbel tudi 3. Maraton slovenskih folklornih skupin.

Pestro dogajanje je bilo tudi na Ukmarjevem trgu, kjer so se odvijale različne aktivnosti v sklopu Pristaniškega dne.