Zapri
05. 04. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v kampanji za evropske volitve Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Družabno avgustovsko dogajanje se nadaljuje

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Tudi ta teden bodo poletne večere v mestu in okolici popestrile številne glasbene in kulturne prireditve za vse generacije. Že danes ob 21. uri bo v okviru Poletnih koncertov v Taverni nastopila pevka in kitaristka Eva Hren. V sredo ob 20. uri Športna zveza Koper in Mestna občina Koper na Titovem trgu pripravljata sprejem za Koprčanke in Koprčane, ki so na olimpijskih igrah v Tokiu branili barve Slovenije, ob 21. uri pa bo na Kapodistriasovem trgu sledil festival Poletje z biseri. Konec tedna bo v znamenju glasbe in plesa, saj bo le korak od morja potekal poletni festival Afro Latin.

Današnjemu koncertu pevke in kitaristke Eve Hren bo že jutri, 10. avgusta, ob 21. uri sledil nastop pevke Marie Mazotto, ki se bo v atriju Fakultete za humanistične študije predstavila v okviru festivala JEFF. Ob 20. uri se bo na Martinčevem trgu v okviru Poletnih gledaliških večerov v organizaciji Kulturnega društva Domovina Osp odvila gledališka igra Šjora od poslanca v režiji Igorja Štamulaka, ob 21. uri pa bodo v Šmarjah v sklopu večerov na placu nastopili Anakrousis Six.

V torek, 10. avgusta, bo v sklopu Primorskega poletnega festivala ob 21. uri v vrtu Pokrajinskega muzeja nastopil Simon Stephens z dramsko obarvanim monologom Stena v morju/Sea Wall.

Športna zveza Koper in Mestna občina Koper v sredo pripravljata sprejem za koprske olimpijce. Za njihovo borbenost in uvrstitve, za vse naše krike zmagoslavja in pogrizene nohte, za vse solze, ki smo jih potočili ob njihovih dosežkih, se jim bomo lahko zahvalili ob 20. uri na Titovem trgu.

Koprska Taverna in Pristaniška ulica bosta od srede, 11. avgusta, do nedelje, 15. avgusta, v znamenju glasbeno-plesnega poletnega festivala Afro Latin Festival.

V četrtek, 12. avgusta, bo v Marezigah pri Vinski fontani ob 20.30 v organizaciji Društva Tomos potekala glasbena prireditev Od Črnega Kala dol, nastopil bo glasbenik Stevo Vujić. Društvo za šport, kulturo in razvoj vasi Skala Kubed pa v večernih urah vabi v Kubed, kjer bo v okviru prireditve Čubed pod borovci ob 21. uri nastopil Igor Al Picone & Batista Cadilac.

V petek, 13. avgusta, ob 19.30 si bodo lahko obiskovalci v okviru 19. Alpe Adria PUF festivala na Ukmarjevem trgu ogledali lutkovno gledališko predstavo.

V soboto, 14. avgusta, nepozabno doživetje obljublja igrani prikaz trgovanja Homo na plac, ki se bo začel ob 19. uri na trgu pred Kavarno Triglav. Namen prireditve je oživiti stare običaje, popestriti dogajanje v mestnem jedru in domačinom ter obiskovalcem Kopra prikazati del istrske zgodovine.

Več o aktualnih dogodkih, ki bodo popestrili družabno dogajanje v Kopru in njegovi okolici, si lahko preberete na https://visitkoper.si/prireditve/.