Zapri
22. 05. 2024 Javno naznanilo o drugi javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Koper Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Fitnesi športnih objektov v MOK odpirajo vrata vsem

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Fitnes na stadionu Bonifika bodo odslej lahko uporabljala tudi druga športna društva, klubi in športniki, ki delujejo v koprski občini, so sporočili iz Javnega zavoda za šport Mestne občine Koper. V prvi fazi bodo fitnes prostore na Bonifiki poleg nogometašev lahko uporabljali atleti, tenisači, vaterpolisti in plavalci, ki so že pred časom izrazili željo po njihovi uporabi, medtem ko bodo druga društva, klubi in športniki posamezniki lahko trenirali v fitnesu Centra vodnih športov v Žusterni, ki ga namerava zavod opremiti v kratkem.

Javni zavod za šport Mestne občine Koper je obvestil javnost, da so vrata fitnesa na Bonifiki odprta za vsa športna društva, klube in športnike, brez izjeme. Željo po souporabi prostorov so tako že izrazili v atletskem, teniškem, vaterpolo in plavalnem klubu, s katerimi bo zavod uskladil termine uporabe fitnesa. V kratkem bo zavod opremil tudi fitnes v Centru vodnih športov v Žusterni, kjer bodo lahko trenirali tudi drugi športniki in športne ekipe.

»Vsi klubi in vsi športniki bodo v naši občini obravnavani enako, praksa iz preteklih let se je zaključila. Vsem športnikom skušamo omogočiti kar najboljše pogoje za doseganje vrhunskih rezultatov,« je ob tem dejal direktor Javnega zavoda za šport Duško Madžarevič.

Spremembe v dostopnosti javne športne infrastrukture je pozdravil tudi koprski podžupan Patrik Peroša, zadolžen za področje športa, ki je zadovoljen, da bodo odslej fitnesi na voljo vsem športnim društvom in njihovim tekmovalcem.