Zapri
22. 05. 2024 Javno naznanilo o drugi javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Koper Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Jutri bo znano, katere reprezentance U21 bo gostil Koper

Kategorija: Splošno
Datum objave:

UEFA evropsko prvenstvo U21, ki ga bosta marca prihodnje leto gostili Slovenija in Madžarska, je pred vrati. Eno od prizorišč največjega nogometnega dogodka, organiziranega v Sloveniji, je tudi Koper. Katere izmed najmočnejših mladih reprezentanc bodo med 25. in 31. marcem zaigrale na koprski Bonifiki, bo znano po jutrišnjem žrebu, ki bo ob 15. uri v švicarskem Nyonu.

Španija, Nemčija, Francija ali Anglija? To so reprezentance, ki so pred jutrišnjim žrebom skupin za evropsko prvenstvo do 21 let razvrščene v prvi kakovosti boben in bi lahko marca prihodnje leto zaigrale v Kopru, na enem od osmih prizorišč. Poleg teh reprezentanc so na podlagi Uefa koeficienta v tri preostale kakovostne bobne razvrščene še Italija, Danska, Portugalska in Nizozemska (boben 2), Romunija, Hrvaška, Češka in Rusija (boben 3) ter Švica, Islandija, Madžarska in Slovenija (boben 4). Zadnji dve reprezentanci, ki bosta dogodek tudi gostili, sta kot gostiteljici poimenovani reprezentanci skupine A in B.

Uradni žreb, ki bi moral potekati v Ljubljani, je bil zaradi epidemije koronavirusa prestavljen v Nyon. Ples kroglic boste lahko spremljali virtualno, na uradni spletni strani Uefe. Prvič v zgodovini bo na evropskem prvenstvu do 21 let sodelovalo 16 reprezentanc. Poleg Kopra, ki bo gostil tri tekme, so prizorišča tekem še Ljubljana, Maribor, Celje, Budimpešta, Gyor, Szekesfehervar in Sombotel.

Tekme skupine B in D bo gostila Slovenija, skupine A in C pa Madžarska. Skupinski del evropskega prvenstva do 21 let bo med 24. in 31. marcem 2021, medtem ko bodo izločilni boji med 31. majem in 6. junijem 2021. V minulih dneh je zaživela tudi slovenska spletna stran prvenstva under21.nzs.si, kjer so dostopne vse informacije o evropskem prvenstvu.