Preglej vse novice

Kampanja v poklon najboljšim koprskim športnikom

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper in Športna zveza Koper sta v začetku aprila virtualno podelili priznanja najuspešnejšim športnicam in športnikom ter športnim klubom v koprski občini, najboljšim trem pa se bodo zdaj poklonili še s posebno medijsko kampanjo. V okviru te bodo še ta teden velike digitalne zaslone v Kopru krasili plakati Alenke Artnik, Tonija Vodiška in ekipe FC Koper, ki bodo mimoidoče spominjali na najbolj vidne dosežke naših športnikov v letu 2020.

Koprčani smo lahko ponosni na športnike, ki nas z izjemnimi športnimi dosežki zastopajo v svetu športa. Ambasadorji koprskega športa in vzorniki številnih mladih generacij, ki še prihajajo, si zaslužijo velik poklon. Športna zveza Koper je ob tej priložnosti pripravila akcijo, v kateri se bodo s posebnimi plakati na velikih digitalnih zaslonih poklonili najboljšim športnikom.

Med dekleti je prvo nagrado osvojila Alenka Artnik, ki je lani še izboljšala svoje uspehe in dosegla več osebnih rekordov. Med drugim je v Grčiji postavila svetovni rekord na globini 94 metrov v potopu v konstantni obtežitvi s stereo plavutmi, v Egiptu pa svetovni rekord v potopu s plavutmi (monoplavut).Med moškimi je prvo nagrado znova osvojil Toni Vodišek. Izjemni koprski kajtar je lani osvojil peto mesto na evropskem prvenstvu v disciplini formula kite, s čimer je potrdil odlično formo in dokazal, da spada v sam vrh te jadralne discipline tudi v članski konkurenci. Naslov najboljših moštev je pripadel nogometnemu klubu FC Koper, ki se je z osvojitvijo treh naslovov prvaka nižjih lig po najhitrejši možni poti vrnil med prvoligaše, kjer ponovno nastopa v letošnji sezoni. Koprska občina in Športna zveza Koper sta ob tem podelili tudi 38 priznanj za vrhunske dosežke v športu, 10 jubilejnih priznanj in 3 posebna priznanja.

Video podelitve priznanj vsem športnikom, ki je bil premierno predvajan na TV Koper Capodistria in Facebook profilu eKoper, si lahko ogledate na naslednji povezavi. Športnikom so priznanja za dosežke v minulem letu, ki bodo zagotovo krasila njihove vitrine, tudi že uradno predali.