Preglej vse novice

Kmalu gradnja prizidka k OŠ Dušana Bordona

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Če gre vse po načrtih, bi se lahko gradnja trietažnega prizidka k objektu Osnovne šole Dušana Bordona v Semedeli začela novembra. Mestna občina Koper je razpis za izbiro izvajalca objavila konec julija, rok za prijavo se izteče prihodnji teden.  

Gradbena dela se bodo na zelenici ob objektu Osnovne šole Dušana Bordona po vsej verjetnosti začela jeseni. Gradnja bo trajala predvidoma do poletja, sledita nabava in namestitev opreme. Trenutno je v teku razpis za izbiro izvajalca, ki je dostopen na naslednji povezavi. Rok za prijavo se izteče 31. avgusta.

Z gradnjo prizidka bo koprska občina rešila prostorsko stisko OŠ Dušana Bordona, saj bo ta z dozidavo dobila nekaj več kot 600 kvadratnih metrov dodatnih površin v treh etažah. V pritličju bosta na novo urejeni knjižnica, ki bo imela izhod na teraso, in zobozdravstvena ordinacija s čakalnico, sanitarijami za obiskovalce in zaposlene ter spremljajočimi prostori. Ordinacija bo od šole ločena, do nje bo mogoče dostopati iz knjižnice oziroma z Ulice II. prekomorske brigade. V prvem in drugem nadstropju bodo tri učilnice, od katerih bo ena opremljena za izvajanje pouka gospodinjstva, in štirje kabineti za učitelje ter ločene sanitarije za dečke in deklice, nekaj bo skladiščnih prostorov. V okviru naložbe bodo delno preuredili obstoječi objekt in nabavili opremo.

V nove prostore bodo osnovnošolci zakorakali v šolskem letu 2022/2023.