Zapri
22. 05. 2024 Javno naznanilo o drugi javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Koper Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Kolesarsko omrežje na Dolinski cesti urejeno v celoti

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper je še pred začetkom poletja celovito uredila manjkajoči del kolesarskega omrežja na Dolinski cesti od krožišča pri trgovini Hofer do priključka za Mercator center in tako poskrbela za večjo varnost kolesarjev in pešcev. V okviru naložbe, vredne 165.059,41 evra, od katerih je 122.729,05 evra nepovratnih sredstev Eko sklada, je zgradila tudi nov pločnik in uredila javno razsvetljavo.

Občina je z ureditvijo kolesarske povezave na približno 230 metrov dolgem odseku na Dolinski cesti, in sicer od priključka Mercator center do priključka za trgovino Hofer, ki ga je navezala na obstoječe kolesarsko omrežje, še enkrat več dokazala, da želi tudi v prihodnje spodbujati trajnostno mobilnost in uporabo koles za vsakodnevna opravila. Delavci Grafista, d. o. o. so z ureditvijo tega dela še pred uradnim začetkom poletja, ko je na cestah precej več prometa, poskrbeli za večjo varnost pešcev in kolesarjev.

Investicija je znašala približno 160.000 evrov, od tega je občina pridobila nekaj več kot 120.000 evrov nepovratnih evropskih sredstev Eko sklada. Poleg navezave manjkajočega dela kolesarske poti je MOK zgradila nov pločnik, ki je ločen od kolesarjev ter pešcem bolj prijazen, in uredila javno razsvetljavo.

Ob tem je na nekaj manj kot 500 metrov dolgem odseku Oljčne poti v Olmu zarisala piktograme »sharrow«, ki označujejo enakovredno souporabo vozišča kolesarjev in motornih vozil. Na ta način je poskrbela, da imajo kolesarji boljše pogoje za kolesarjenje, hkrati se lahko na cesti počutijo bolj varni.