Covid-19
Vse informacije o storitvah in ukrepih v času razglašene epidemije Preberi več
Preglej vse novice

Spremenjen urnik delovanja točke za pridobitev digitalne identitete v Kopru 

Kategorija: Splošno, COVID-19
Datum objave:

Od včeraj dalje lahko mobilno identiteto, s katero lahko na portalu zVEM pridobite potrdilo o cepljenju, rezultatu testiranja oziroma da ste preboleli covid-19, uredite tudi v šotoru pri cepilnem centru pred ZD Koper. Ker točka deluje skladno s cepilnim centrom, občanke in občane obveščamo, da je urnik spremenjen. Ta teden bodo vlogo lahko oddali še danes in jutri, med 14.30 in 19.00. 

Potrdilo o cepljenju, rezultatu testiranja oziroma potrdilo, da ste preboleli covid-19, lahko pridobite na portalu zVEM. Za registracijo potrebujete kvalificirano digitalno potrdilo (Sigenca) oziroma mobilno identiteto smsPASS, ki jo lahko bistveno hitreje uredite v šotoru pred cepilnim centrom v Kopru. Tako lahko na enem mestu oddate vlogo in izkažete svojo identiteto, kar je bilo do zdaj mogoče opraviti zgolj na upravnih enotah.

Vlogo lahko oddate vsak torek, sredo in četrtek, med 14.30 in 19.00. Občina bo o morebitnih nadaljnjih spremembah urnika in lokacije občanke in občane obvestila pravočasno.

Po uspešno oddani prijavi boste v sporočilu SMS prejeli enkratno geslo za registracijo v portalu zVEM. Za uporabo identitete smsPASS potrebujete veljaven elektronski naslov ali mobilno številko, telefon, ki sprejema kratka sporočila, in napravo, povezano s spletom (npr. računalnik, tablico, pametni telefon). Mobilno identiteto smsPASS lahko pridobijo osebe, ki so starejše od 15 let, imajo slovensko davčno številko in EMŠO. Na portalu zVEM bo v kratkem mogoče pridobiti tudi evropsko digitalno zeleno potrdilo, ki bo omogočalo lažji prehod meja in potovanja po EU. 

Brezplačno testiranje za izjeme pri vstopu v državo znova v zadružnem domu na Škofijah

Obvezno tedensko testiranje za vse izjeme, ki dnevno prehajajo mejo z Italijo, se zaradi lažje organizacije dela iz prostorov nekdanje pekarne vrača v zadružni dom na Škofijah. Država brezplačno hitro testiranje na Škofijah sicer izvaja vsak torek med 8. in 18. uro, vsak četrtek in petek pa med 8. in 16. uro. Tisti, ki se bodo udeležili testiranja, morajo s seboj imeti izpolnjeno izjavo v slovenskem in italijanskem jeziku. Ta je dostopna na vladni spletni strani, kjer so navedena tudi natančnejša navodila o izvedbi testiranja.