Preglej vse novice

Koper si bo jutri znova nadel olimpijske barve

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Koprske junake, ki so s svojimi športnimi nastopi in dosežki navduševali na zadnjih olimpijskih igrah v Tokiu, bodo lahko navijači in podporniki pozdravili na uradnem sprejemu na osrednjem mestnem trgu. Še pred tem se bodo športniki v spremstvu navijaških skupin sprehodili skozi mesto. Udeležba na dogodku je mogoča le ob izpolnjenem pogoju PCT, zato bo pred Zdravstvenim domom Koper v centru mesta od 19.30 dalje na voljo brezplačno hitro testiranje.

Vsa Slovenija je od 23. julija budno spremljala nastope vseh slovenskih predstavnikov v Tokiu, med katerimi je bilo tudi pet Koprčank in Koprčanov. Jadralki Veronika Macarol in Tina Mrak sta tekmovanje razreda 470 na olimpijskih igrah v Tokiu končali na odličnem petem mestu, kajakašici Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman pa sta se iz Japonske vrnili z uvrstitvama na 17. in 20. mesto. Slovenski košarkarji, med katerimi sta bila odlično razpoložena Vlatko Čančar in Gregor Hrovat, so se minuli konec tedna za bron pomerili z Avstralci in se uvrstili na izjemno četrto mesto.

Uradni sprejem, ki ga pripravljata Športna zveza Koper in Mestna občina Koper, bo jutri, 11. avgusta, ob 20. uri na Titovem trgu, nastopila bo skupina Gedore. Še pred tem, ob 19.30, bosta navijaški skupini Dvanajsti Kopra in Tifozi Koper olimpijce spremili od bazena na Bonifiki do Titovega trga.

Vstop na prizorišče bo omogočen ob izpolnjevanju pogojev PCT. Odvzem brisov s hitrimi antigenskimi testi bo na vstopni Covid točki na Bonifiki v Kopru na voljo od 14. do 19. ure. Od 19.30 dalje pa bodo hitre teste izvajali pred Zdravstvenim domom Koper na Dellavallejevi ulici 3 v Kopru.