Zapri
05. 04. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v kampanji za evropske volitve Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Parkirišče P+R zaradi izgradnje nove avtobusne postaje ne obratuje

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper je pred tedni vzpostavila začasno avtobusno postajo na Kolodvorski ulici, kjer bo v naslednjih mesecih zgradila novo in sodobno avtobusno postajo. Potniki zdaj na prihode in odhode avtobusov čakajo na parkirišču P+R med železniško postajo in glavno pošto, kjer je občina s talnimi označbami zarisala perone za avtobuse. Čeprav tamkajšnje parkirišče do nadaljnjega ne obratuje, je opaziti kar nekaj kršitev, zato vse voznike pozivamo, naj bodo pozorni na nove oznake.

Avtobusna postaja na Kolodvorski ulici v Kopru bo v naslednjih mesecih zasijala v novi podobi, obenem se je v času rušenja starega objekta in izgradnje novega spremenil tudi tamkajšnji parkirni režim. Na območju parkirišča P+R (parkiraj in se pelji) je občina s talnimi oznakami zarisala perone začasne avtobusne postaje, zato parkirišče do izgradnje nove avtobusne postaje ne bo obratovalo in je tam parkiranje prepovedano. Voznikom tovrstne označbe velikokrat povzročajo zmedo ali jih spregledajo, zaradi česar bodo v prihodnjih dneh občinski redarji poostrili nadzor na tem območju in opozarjali na prekrške.

Vse uporabnike avtobusne postaje in voznike motornih vozil prosimo za dosledno upoštevanje začasne prometne in parkirne ureditve ter za strpnost in razumevanje.