Preglej vse novice

Koprska občina in osnovna šola bosta tudi letos omogočili počitniško varstvo

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Poletne počitnice so tik pred vrati, šolarke in šolarji pa že prav počitniško razigrani, zato bosta Mestna občina Koper in Osnovna šola Koper tudi letos poskrbeli za poletno počitniško varstvo. Namenjeno je vsem učencem od prvega do petega razreda, ki obiskujejo osnovne šole v koprski občini in izven. Čeprav bo program prilagojen omilitvenim ukrepom za preprečevanje širjenja koronavirusa, ki bodo veljali v poletnem času, si izvajalca prizadevata za kakovostno varstvo otrok v aktivnem in poučnem okolju.

Šolarke in šolarji bodo 24. junija še zadnjič v tem šolskem letu sedli v šolske klopi, nato sledijo brezskrbni dnevi in oddih. Da bodo tudi letošnje počitnice nepozabne in polne doživetij, za starše pa brezskrbne, bo koprska osnovna šola tudi letos izvajala poletno počitniško varstvo otrok. Organizirano bo vse dni v tednu, in sicer v dveh terminih, od 28. junija do 23. julija ter od 16. avgusta do 27. avgusta med 7. in 16. uro. Starši, ki želijo svojega otroka vključiti v varstvo, morajo izpolniti elektronsko prijavo na naslednji povezavi. Čeprav prijave na osnovni šoli sprejemajo še danes, bodo zaradi povečanega povpraševanja možne naknadne prijave, število tudi tokrat ni omejeno.

Učenci, ki obiskujejo katero koli od šol na območju Mestne občine Koper, imajo prednost pri vključitvi in nižjo ceno storitve varstva. Ob sofinanciranju koprske občine znaša prispevek staršev učencev, ki obiskujejo osnovne šole v Mestni občini Koper in šole izven koprske občine, so pa občani MOK, osem evrov na dan oziroma 35 evrov na teden, za učence iz drugih občin pa 13 evrov na dan oziroma 60 evrov na teden. V prispevek je poleg varstva in prehrane, kar vključuje malico, kosilo in popoldansko malico, delno vštet tudi material.

Epidemija in z njo povezani ukrepi so že lani vplivali na organizacijo poletnega počitniškega varstva, podobno bo tudi letos. Potrebno bo dosledno upoštevanje vseh priporočil NIJZ, ustrezno prilagajanje števila otrok v skupinah in vključevanje aktivnosti, ki so dovoljene in izpeljive. Izvajalec varstva mora starše ali skrbnike otrok nujno opozoriti, da otroci, ki kažejo znake okužbe, ostanejo doma, obenem pa poskrbeti za varno okolje in testiranje zaposlenih.

Dodatne informacije in vprašanja glede izvedbe počitniškega varstva lahko naslovite na elektronski naslov pocitnisko.varstvo@os-koper.si. V času varstva za nujna sporočila pokličete na telefonsko število Osnovne šole Koper 041 617 834.