Zapri
22. 05. 2024 Javno naznanilo o drugi javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Koper Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Zapore ob pestrem koncu tedna v Kopru

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Koper bo ta konec tedna v znamenju športno-rekreativne prireditve Triatlon za pokal Istre in dogodka Srečanje vozil Zastava. V času izvedbe prireditev bodo veljale nekatere zapore, tako bo parkirišče na Ukmarjevem trgu od jutri, 11. junija, od 17. ure, do sobote, 12. junija, do 22. ure, popolnoma zaprto. V soboto, med 14. in 21. uro, bo veljala zapora za promet na Pristaniški ulici, Piranski cesti in Istrski cesti, med 8. in 13. uro bo delno zaprto tudi parkirišče ob nogometnem stadionu.

Potem ko so morali organizatorji (športno društvo 3Šport) lanskoletni dogodek Triatlon za pokal Istre odpovedati, se ta letos vrača v Koper. Triatlon je po besedah organizatorjev primeren za vse rekreativne športnike, ki jim preplavati 300 metrov, prekolesariti 10 kilometrov in preteči dva kilometra ne predstavlja večjega izziva. Plavalni del se bo odvijal v morju ob glavnem pomolu ob Ukmarjevem trgu, z vstopom in izstopom iz morja z mestnega kopališča Koper. Kolesarski del bo potekal na javnih površinah Ukmarjevega trga, Pristaniške ulice, Piranske ceste in Istrske ceste. Tekaška proga se bo odvila od Ukmarjevega trga po cesti in pešpoti po Semedelski cesti ter Pristaniški ulici do Žusterne.

Mestna občina Koper in Marjetica Koper ob tem obveščata vse uporabnike, da bo zaradi izvedbe športne prireditve nekoliko spremenjen prometni in parkirni režim v mestu. Popolna zapora parkirišča na Ukmarjevem trgu bo veljala od jutri, 11. junija, (od 17. ure dalje) do sobote, 12. junija (do 22. ure). V soboto, med 14. in 21. uro, bo popolna zapora za promet veljala tudi na Pristaniški ulici, Piranski cesti in Istrski oz. obalni cesti.

Zaradi izvedbe dogodka Srečanje vozil Zastava bo v soboto, 12. junija, delno zaprto tudi parkirišče ob nogometnem stadionu, in sicer med 8. in 13. uro. Dnevnim uporabnikom parkirišča in obiskovalcem svetujemo, da v primeru zasedenosti svoja vozila parkirajo na parkirišču ob atletskem stadionu v neposredni bližini ali uporabijo druga bližnja parkirišča.