Preglej vse novice

Koprska občina ostaja zavezana podpori prostovoljnim gasilskim društvom

Kategorija: Splošno
Datum objave:
podpis pogodb o financiranju prostovoljnih gasilskih društev za leto 2024

Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je danes z desetimi prostovoljnimi gasilskimi društvi in Obalno gasilsko zvezo Koper podpisal pogodbe o financiranju gasilske javne službe v letu 2024. Občina ohranja svojo zavezanost prostovoljnim gasilskim društvom, saj jim bo letos razdelila 185.000 evrov sredstev za izvajanje gasilske javne službe. Poleg tega bo namenila 300.000 evrov za nakup gasilske opreme in vozil, skupaj jim bo tako namenjenih 485.000 evrov.

Letos bosta PGD Dekani in PGD Osp prevzeli vsako po eno manjše gasilsko vozilo za gašenje gozdnih požarov, vredno 100.000 evrov, v PGD Dol pa bodo naročili manjše gasilsko vozilo za gašenje gozdnih požarov.

Poleg tega je občina v letošnjem proračunu zagotovila sredstva za projektno dokumentacijo za obnovo strehe gasilskega doma v Krkavčah. MOK si sicer v okviru projekta postavitve sončnih elektrarn v občini obeta tudi pridobitev sofinanciranja postavitve sončnih elektrarn na strehah več objektov, med drugimi na gasilskem domu v Krkavčah.

MOK v letošnjem proračunu zagotavlja tudi 25.000 evrov za sofinanciranje izdelave projektne dokumentacije za dozidavo gasilskega v Hrvatinih. V okviru participativnega proračuna pa bo občina zagotovila še 31.000 evrov za ureditev zgodovinske sobe tamkajšnjega prostovoljnega gasilskega društva.

Foto: MOK