Covid-19
Vse informacije o storitvah in ukrepih v času razglašene epidemije Preberi več
Preglej vse novice

Množično testiranje na novi koronavirus v Kopru 28. in 29. decembra

Kategorija: Splošno, COVID-19
Datum objave:

V 13 krajih po Sloveniji začenjajo množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi na okužbo z virusom SARS-CoV-2. Ministrstvo za zdravje bo skupaj z Zdravstvenim zavodom Zdravje in Mestno občino Koper testiranje v Kopru organiziralo 28. in 29. decembra med 9. in 17. uro, in sicer na parkirišču za stadionom Bonifika.

Poskusno množično testiranje so že začeli v nekaterih mestnih občinah po Sloveniji, prihodnji teden se bodo lahko zainteresirani brezplačno testirali tudi v Kopru. Ministrstvo za zdravje bo s pomočjo Zdravstvenega zavoda Zdravje in Mestne občine Koper množično testiranje izpeljalo 28. in 29. decembra, med 9. in 17. uro, na parkirišču za stadionom Bonifika.

Predhodna prijava za brezplačno “walk-in” in “drive-in” testiranje ni potrebna, prebivalci morajo s sabo imeti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja, med čakanjem je treba ohranjati medsebojno razdaljo in nositi masko. Rezultat testa bo znan v približno 15 minutah, poslan bo v nacionalni register bolnikov, prek Nacionalnega inštituta za javno zdravje pa bo posameznik prejel izvid in hkrati tudi navodilo, kako ravnati naprej.