Zapri
14. 05. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v treh referendumskih kampanjah Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Nov režim parkiranja na Ulici 15. maja (nadvoz Slavček)

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper na površini pod deteljico na Ulici 15. maja uvaja javno službo upravljanja s parkirišči. Del parkirišča je po novem namenjen izključno parkiranju bivalnih vozil in kombiniranih ter tovornih vozil do 3,5 tone skupne mase, del pa osebnim avtomobilom. Občina novost uvaja z namenom imetnikom omenjenih vozil, ki sicer nimajo prostora zanje, omogočiti urejene površine za dolgotrajno in ugodno parkiranje.

Na delu gramozne površine pod deteljico, ki je dostopna iz cestnega priključka v neposredni bližini mosta čez strugo reke Badaševice, velja nov režim, ki ga bodo pozdravili predvsem imetniki bivalnih, tovornih in kombiniranih vozil do 3,5 tone skupne mase. Del parkirišča je namreč namenjen izključno omenjenim vozilom, do posebnih parkirnih abonmajev, katerih enotna mesečna cena znaša 15 evrov, pa so upravičeni občanke in občani Mestne občine Koper (za bivalna vozila) in pravni subjekti, ki izvajajo registrirano dejavnost s sedežem na območju Mestne občine Koper (za kombinirana in tovorna vozila). Pogoj za izdajo abonmajev je tudi ta, da je vozilo v lasti občana oziroma pravnega subjekta, ki izvaja registrirano dejavnost s sedežem v koprski občini, oziroma ga ti uporabljajo na podlagi lizing pogodbe.

Imetnikom abonmaja za kombinirana in tovorna vozila MOK ponuja še dodatno ugodnost, in sicer možnost pridobitve posebnega abonmaja za parkiranje na parkirišču pod deteljico za dve osebni vozili, za katerega bodo morali odšteti dva evra. Istočasno parkiranje obeh vozil z registrskimi številkami, ki sta navedeni na abonmaju, ne bo mogoče.

Drugi del parkirišča pod deteljico je namenjen parkiranju osebnih vozil s splošnim mesečnim abonmajem, rezervacija parkirnih prostorov ni mogoča.

Sicer lahko lastniki osebnih vozil na obeh parkiriščih parkirajo po veljavnem ceniku. Za parkiranje do štiri ure je treba odšteti en evro, za celodnevno parkiranje (24-urno) pa dva evra, medtem ko sta prvi dve uri parkiranja brezplačni.