Preglej vse novice

Javna infrastruktura tarča vandalizma

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper je v teh dneh zaznala kar nekaj vandalskih dejanj, med drugim so neznani storilci onesnažili novoletno okrasitev, poškodovali prometno signalizacijo in nelegalno plakatirali javno infrastrukturo. Koprska občina dejanja ostro obsoja, zadevo je prijavila tudi policiji.

V teh dneh je Občinski inšpektorat koprske občine prejel številne prijave vandalizma. Na Parenzani, natančneje na odseku od Škofij do nadvoza nad avtocesto pri Lami Dekani, so neznane osebe poškodovale prometno signalizacijo, občinski inšpektorat je o vandalizmu že obvestil organe pregona. Prav tako je med koncem tedna nekdo onesnažil novoletno drevesce na krožišču pred Mudo, domnevni aktivisti za zaščito živali pa so v noči z nedelje na ponedeljek brez dovoljenj lepili plakate po drogovih javne razsvetljave, koših za smeti, avtobusnih postajališčih in elektro omaricah na Cankarjevi ulici, Trgu Brolo, Martinčevem trgu, Čevljarski ulici, Vojkovem nabrežju in Kidričevi ulici.

Mestna občina Koper omenjena dejanja ostro obsoja in je organom pregona podala kazenske ovadbe proti neznanim storilcem.