Zapri
14. 05. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v treh referendumskih kampanjah Preberi več
Zapri
Covid-19
Vse informacije o storitvah in ukrepih v času razglašene epidemije Preberi več
Preglej vse novice

Nova lokacija brezplačnega testiranja za izjeme pri vstopu v državo

Kategorija: Splošno, COVID-19
Datum objave:

Obvezno tedensko testiranje za vse izjeme, ki dnevno prehajajo mejo z Italijo, se iz zadružnega doma na Škofijah seli na novo lokacijo, in sicer v prostore nekdanje pekarne. Država brezplačno hitro testiranje na Škofijah tako izvaja vsak torek med 8. in 18. uro, vsak četrtek in petek pa med 8. in 16. uro.

Brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi je namenjeno osebam, ki po Odloku o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 spadajo pod izjeme, ki lahko v državo vstopijo brez napotitve v karanteno na domu. Gre za dnevne delovne migrante, šolarje in njihove starše, ki mejo prehajajo zaradi vključenosti v vzgojo ali izobraževanje, osebe, naročene na zdravstveno storitev v Sloveniji, dvolastnike in najemnike zemljišč v obmejnem območju ter nekatere druge izjeme. Ti morajo pri vstopu v Slovenijo predložiti negativni rezultat testa PCR oziroma hitrega testa, ki ni starejši od sedmih dni od dneva odvzema brisa.

Brezplačno hitro testiranje na Škofijah, ki ga država izvaja že od sredine marca, bo od jutri dalje potekalo na novi lokaciji. Brise bodo odvzemali ob torkih med 8. in 18. uro ter ob četrtkih in petkih med 8. in 16. uro v prostorih nekdanje pekarne na Škofijah (naslov Spodnje Škofije 182). Tisti, ki se bodo udeležili testiranja, morajo s seboj imeti izpolnjeno izjavo v slovenskem in italijanskem jeziku. Ta je dostopna na vladni spletni strani, kjer so navedena tudi natančnejša navodila o izvedbi testiranja.

Bo pa koprska občina v sodelovanju z zdravstvenim zavodom Cor Medico Ljubljana tudi v juniju izvajala brezplačno vikend testiranje s hitrimi antigenskimi testi. Brise odvzemajo vsako soboto in nedeljo med 9. in 17. uro na vstopni Covid točki na Bonifiki. Redno hitro testiranje, ki je namenjeno občanom Mestne občine Koper in Občine Ankaran, sicer med tednom izvajajo še v Zdravstvenem domu Koper. Ob torkih, sredah in četrtkih med 13. in 16. uro brise odvzemajo na vstopni Covid točki ob Zdravstvenem domu na Bonifiki, predhodno naročanje ni potrebno.