Preglej vse novice

Ob dnevu spomina na mrtve brezplačen avtobusni prevoz do pokopališča

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper bo tudi letos v času povečanega obiska mestnega pokopališča v Škocjanu ob prihajajočem dnevu spomina na mrtve organizirala brezplačen avtobusni prevoz do pokopališča. Še naprej velja, da lahko uporabniki brezplačno parkirajo na vseh javnih parkiriščih MOK, torej tudi tistih v bližini pokopališča. Koprska občina ob tem poziva vse občanke in občane, da v izogib gneči in dodatnemu širjenju novega virusa grobove obiščejo že med tednom in ob tem upoštevajo vse veljavne ukrepe.

V koprski občini bodo tudi letos z izvajalcem mestnega avtobusnega potniškega prometa, družbo Arriva Dolenjska in Primorska, d. o. o., 1. novembra organizirali brezplačen avtobusni prevoz iz Semedele, Olma, Šalare, Markovca in središča Kopra. Do preklica epidemije je sicer urnik mestnega prometa spremenjen, velja poletni režim, vozni red avtobusov je dostopen na spletni strani. Ob tem MOK potnike prosi, da spoštujejo veljavne ukrepe in tako poskrbijo za svojo varnost in varnost vseh ostalih potnikov.

Med številnimi ukrepi, ki jih je občina sprejela v času epidemije, je brezplačno parkiranje na vseh javnih parkiriščih, torej tudi tistih v bližini pokopališča. Vsi, ki se boste odpravili na pokopališče Škocjan, lahko svoja vozila parkirate na bližnjih parkiriščih KP 27 in KP 28, ki sta od pokopališča oddaljeni zgolj nekaj korakov in dostopni skozi podhod Slavček. Koprska občina ob tem vse poziva, da se na pokopališče odpravijo v manjšem številu, hkrati pa upoštevajo vse trenutno veljavne ukrepe. Nujno je pravilno nositi maske, dosledno skrbeti za higieno rok in kašlja ter vzdrževati varno razdaljo.

Z včerajšnjim dnem je stopila v veljavo tudi omejitev gibanja med občinami z nekaj izjemami, med katerimi je nujno vzdrževanje groba, pri čemer mora posameznik izkazati upravičenost z dokazilom o lastništvu oziroma plačilu za najem groba. Z namenom zajezitve širjenja koronavirusa so se župani mestnih občin dogovorili, da letos na pokopališčih ne bo organiziranih spominskih slovesnosti. Župani bodo sicer polagali vence ob upoštevanju omejitve zbiranja na največ šest ljudi.