Preglej vse novice

Občina išče izvajalca za ureditev obmorskega urbanega parka

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper si želi do poletja prihodnje leto dokončati projekt revitalizacije degradiranega območja med ustjem Badaševice in Žusterne. Razpis za izbiro izvajalca je v teku, rok za prijavo se izteče jutri, 28. oktobra, ob 10. uri.

Zadnja podetapa projekta, ki predvideva zunanjo ureditev obmorskega urbanega parka, bi se lahko začela še letos. Koprska občina bo v okviru del naprej poskrbela za dodatno nasutje zemljine in teren dvignila do predvidene kote 2,8 metra nadmorske višine, ki zagotavlja poplavno varnost celotnega območja. Dokončno bo uredila tudi skalomet in na delu postavila velike betonske plošče (prefabrikate), na katerih bodo lahko občanke in občani ter obiskovalci počivali, se sončili ali preprosto družili. Poleg tega bo na treh mestih nasula prodec in tako poskrbela še za lažji in bolj varen dostop do morja. Celotno območje bo tudi ozelenila in zasadila več značilnih mediteranskih dreves in grmovnic, med katerimi bodo prevladovali alepski bori, pinije in koprivovci, ureditev pa sklenila z urbano opremo in pešpotjo, ki bo smiselno povezovala vsebine tega območja. Mestna občina Koper bo naložbo sofinancirala tudi iz naslova Celostnih teritorialnih naložb.

Končne vsebine bodo prostoru sicer vdahnili ljudje, torej uporabniki, ki bodo od prihajajočega poletja dalje uporabljali ta prostor. Tu bodo imeli možnost druženja, aktivnega preživljanja prostega časa ali oddiha.

Več o javnem naročilu si lahko preberete na https://www.koper.si/public_tender/javno-narocilo-revitalizacija-obale-med-izlivom-badasevice-in-zusterno/