Preglej vse novice

Občina bo povezala kolesarsko pot na Dolinski cesti

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper bo uredila kolesarsko omrežje na Dolinski cesti, ki bo v celoti povezalo odsek od krožišča pri trgovini Hofer do priključka za Mercator center. V okviru naložbe v vrednosti 216.898 evrov, od katerih je 123.000 evrov nepovratnih evropskih sredstev, bo kolesarje ločila od pešcev in poskrbela za njihovo varnost, ob tem pa na Oljčni poti zarisala še talne oznake za souporabo vozišča kolesarjev in avtomobilov.

Ker si koprska občina želi še naprej zagotavljati večjo prometno varnost pešcev in kolesarjev ter spodbujati trajnostno mobilnost in uporabo koles za vsakodnevna opravila, bo do prihodnjega poletja na delu Dolinske ceste uredila kolesarsko in pešpot, ob tem pa na Oljčni poti zarisala še piktograme za souporabo vozišča. Razpis za izbiro izvajalca bo objavila še ta mesec, pogodbo z izvajalcem sklenila do konca novembra, dela naj bi začeli do konca leta 2020.

Izbrani izvajalec bo poskrbel za ureditev kolesarske povezave na približno 230 metrov dolgem odseku na Dolinski cesti, in sicer od priključka Mercator center do priključka za trgovino Hofer, ki ga bo navezala na obstoječe kolesarsko omrežje. Na ta način bo kolesarjem zagotovila bolj varno, udobno in privlačno izkušnjo. Delavci bodo preuredili tudi pločnik, ki bo od kolesarjev ločen ter pešcem bolj prijazen.

V okviru naložbe v vrednosti približno 220.000 evrov, od katerih je 123.000 evrov nepovratnih evropskih sredstev Eko sklada, bo občina na nekaj manj kot 500 metrov dolgem odseku Oljčne poti v Olmu zarisala piktograme »sharrow«, ki označujejo enakovredno souporabo vozišča kolesarjev in motornih vozil. Na ta način bodo imeli kolesarji boljše pogoje za kolesarjenje, hkrati se bodo na cesti počutili bolj varno.