Preglej vse novice

Še mesec dni akcije zbiranja nevarnih azbestnih odpadkov

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper in Marjetica Koper sta v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Koper – center v mesecu juniju začeli akcijo brezplačnega prevzema nevarnih azbestnih odpadkov. Akcija je požela dober odziv občanov, ki so v pičlih treh mesecih zbrali in predali 10.910 kilogramov azbestnih odpadkov. Čas za oddajo vlog se izteče 31. oktobra.

Mestna občina Koper je za letošnjo akcijo v proračunu predvidela 10.000 evrov, namenjena je vsem uporabnikom gospodinjstev na območju KS Koper – center, ki imajo doma material, ki vsebuje azbest. Ti ga lahko brezplačno oddajo v Zbirnem centru Sermin, od ponedeljka do petka med 6. in 18. uro, ob sobotah pa med 7. in 15. uro, pred oddajo pa morajo obvezno izpolniti spletni obrazec, dostopen na https://forms.gle/dKVpQAqFfqAHkXj46 oziroma dela prijaviti na sedežu Krajevne skupnosti Koper – center.

Za več informacij pokličite na 059 031 428 oziroma se na sedežu krajevne skupnosti (Ulica OF 9) zglasite ob ponedeljkih in petkih med 10. in 11. uro, ob torkih med 14. in 16. uro in ob sredah med 16. in 17. uro. Azbestne odpadke morajo krajani demontirati in ustrezno zavarovati ter ga pripeljati osebno, ob tem pa predložiti odrezek zadnje plačane položnice za storitve ravnanja z odpadki.

Mestna občina Koper in Marjetica Koper sta skupno akcijo začeli ob svetovnem dnevu varstva okolja, ki ga obeležujemo 5. junija. Njen namen je bil občane spodbuditi k boljši in bolj odgovorni skrbi za okolje, v katerem živijo. To je le prvi korak k dosegu cilja postati občina brez azbesta, v prihodnjih letih bosta namreč podobne akcije pripravili tudi v drugih krajevnih skupnostih koprske občine.

Za več informacij o ravnanju z azbestnimi odpadki se obrnite na Marjetico Koper (031 616 281, zdravko.savic@marjeticakoper.si).