Preglej vse novice

Občina bo še naprej subvencionirala takso za uporabo javne površine

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Z januarjem bodo gostinski ponudniki, ki svojo dejavnost izvajajo na javni površini (terase in gostinski vrtovi), upravičeni do oprostitve plačila občinske takse za 30 odstotkov zaprošene kvadrature. V času veljavnih ukrepov bodo poleg tega še vedno imeli možnost, da svojo dejavnost opravljajo na razširjenem območju javne površine. Te ugodnosti bodo v veljavi do prenehanja priporočil Nacionalnega inštituta za varovanje zdravja oziroma do vključno 31. decembra.

Mestna občina Koper je že oktobra lani vse gostinske ponudnike oprostila plačila občinske takse za uporabo javne površine. Ukrep, ki ga je občina sprejala še v času razglašene epidemije novega koronavirusa, je bil v veljavi do vključno 31. decembra. S prvim januarjem v veljavo stopa nov sklep, s katerim bodo ti upravičeni do oprostitve plačila občinske takse za 30 odstotkov zaprošene kvadrature.

Do te ugodnosti so upravičeni gostinski subjekti, ki so zaradi sprejetih ukrepov svojo dejavnost dolžni izvajati v omejenem obsegu, upoštevajoč priporočeno medosebno razdaljo za postavitev miz in razdaljo med gosti v lokalu. Delna oprostitev plačila občinske takse bo v veljavi od 1. januarja do 31. decembra 2022 oziroma do prenehanja ukrepov.