Preglej vse novice

Občina išče izvajalca za obnovo cest v Dekanih in Šmarjah

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper bo v kratkem nadaljevala rekonstrukcijo 260 metrov dolgega odseka ceste v Dekanih, ki vodi proti središču vasi. Javno naročilo za izbiro izvajalca je objavljeno, rok za prijavo se izteče v sredo, 12. maja. MOK bo v naslednjih tednih obnavljala tudi del vozišča na cesti Šmarje – Puče, za katerega prav tako že išče izvajalca.

Potem ko je koprska občina pred meseci sklenila prvi del rekonstrukcije ceste od središča vasi – placa do športnega parka Dekani v vrednosti nekaj več kot 135 tisoč evrov, se bo v naslednjih tednih lotila temeljite obnove drugega, 260 metrov dolgega odseka ceste. V okviru rekonstrukcije dotrajane ceste, ki vodi proti središču vasi, bo obnovila še 245 metrov vodovoda.

Predvidoma maja bo začela obnavljati tudi 218 metrov dolg odsek ceste Šmarje – Puče, v okviru katerega bo uredila manjši podporni zid ob cestišču, sanirala poškodbe in v celoti obnovila vozišče ter odvodnjavanje. Dela bodo trajala tri mesece.

Za obe naložbi je v teku javno naročilo za izbiro izvajalca del. Rok za prijavo za obnovo ceste od Šmarij do Puč se izteče 7. maja, ob 10. uri, za obnovo ceste skozi Dekane pa 12. maja.

Razpisna dokumentacija je dostopna na povezavi https://www.koper.si/public_tender/javno-narocilo-rekonstrukcija-ceste-v-dekanih-od-placa-do-nogometnega-igrisca-2-faza/ oziroma na https://www.koper.si/public_tender/javno-narocilo-obnova-dela-vozisca-lc-177230-smarje-puce-od-km-0582-0800-218-m/.