Preglej vse novice

Občina išče izvajalca za obnovo gasilskega doma v Babičih

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper si želi do konca prihodnjega leta temeljito obnoviti dom Prostovoljnega gasilskega društva Babiči. Občina je gradbeno dovoljenje že pridobila, objavila je tudi javno naročilo za izbiro izvajalca del, rok za prijavo se izteče v četrtek, 17. decembra, ob 10. uri.

Rekonstrukcija prostorov Prostovoljnega gasilskega društva Babiči, ki so po več kot 40 letih delovanja društva zanje postali pretesni, se bo začela v začetku prihodnjega leta. Koprska občina je javno naročilo za izbiro izvajalca objavila konec novembra, rok za prijavo se izteče 17. decembra, ob 10. uri.

V okviru celovite rekonstrukcije bo zamenjala dotrajano streho, porušila in na novo zgradila obodne in notranje zidove objekta ter odstranila betonsko ploščo, ki razmejuje pritličje s kletjo. V kleti objekta bo na novo uredila dva večnamenska prostora in prostore za hrambo, novo bo tudi stopnišče, ki bo povezovalo vse tri etaže. V pritličju bo uredila garažo za vozni park društva, garderobe, sanitarije s tuši, pralnico, čajno kuhinjo in dvorano, v njem bo svoj prostor našel tudi vetrolov. Povsem na novo bo zgradila mansardo in v njej uredila prostor za komunikacije, druženje in sejno sobo. Celotna vrednost naložbe znaša 597.796,53 evra.

Več o javnem naročilu si lahko preberete na: https://www.koper.si/public_tender/javno-narocilo-obnova-gasilskega-doma-v-babicih/.