Zapri
05. 04. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v kampanji za evropske volitve Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Občina išče najemnike za več poslovnih prostorov v mestu in okolici

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper je danes objavila javni razpis za oddajo nepremičnin – poslovnih prostorov v najem z javnim zbiranjem ponudb. Pester nabor poslovnih prostorov, ki nudijo možnosti trgovinskih, storitvenih in drugih dejavnosti, najdemo na zanimivih in dostopnih lokacijah v mestnem jedru in okolici. Vsi zainteresirani lahko svojo ponudbo oddajo do vključno torka, 10. novembra, do 12. ure.

V tokratnem naboru poslovnih prostorov največji med njimi meri 343,6 kvadratnega metra, gre za prostor na vselej polni, obljudeni in turistično zanimivi Čevljarski ulici (št. 19), ki se oddaja za trgovinsko ali drugo storitveno dejavnost. Zanj si občina želi mesečno iztržiti vsaj 2.450 evrov. Občina poleg tega v bližini oddaja še dva poslovna prostora, prav tako za trgovinsko ali storitveno dejavnost. Prvi, v izmeri nekaj manj kot 76 kvadratnih metrov, katerega izklicna mesečna najemnina znaša 537 evrov, je na naslovu Čevljarska ulica 14, za drugi, 77 kvadratnih metrov velik prostor na Čevljarski ulici 18 bi moral najemnik mesečno odšteti najmanj 652 evrov.

Med večjimi prostori, ki jih občina oddaja v najem, je tudi poslovni prostor na Istrski cesti 41 v Bertokih. Gre za prostor, ki meri 149 kvadratnih metrov, in se oddaja za izvajanje mirne dejavnosti. Prostor sicer trenutno že obratuje, izklicna cena za mesečni najem je 670 evrov.

V naboru so tudi trije poslovni prostori na Kidričevi ulici (št. 6, 7 in 46), prvi velikosti 67,34, drugi 50,66, tretji pa 50,20 kvadratnega metra. Prvi prostor, za katerega izklicna mesečna najemnina znaša 674 evrov, je namenjen gostinski dejavnosti. V drugem prostoru, ki ga koprska občina oddaja za 495 evrov na mesec, bo možno izvajati trgovinsko ali drugo mirno storitveno dejavnost. Tretji in hkrati najmanjši poslovni prostor na Kidričevi ulici je namenjen pisarniški ali drugi mirni storitveni dejavnosti, zanj si želi koprska občina na mesec iztržiti vsaj 332 evrov.

Koprska občina išče tudi najemnika za 78,8 kvadratnega metra velik poslovni prostor na Župančičevi ulici 24 z izklicno ceno 680 evrov na mesec. Na razpis je poleg tega uvrstila še prostor velikosti 44,5 kvadratnega metra na Triglavski ulici 3 in 26,23 kvadratnega metra velik prostor na Gortanovem trgu 15, ki je v obratovanju. Tako prostor na Triglavski ulici kot prostor na Gortanovem trgu se oddajata za določen čas petih let, medtem ko bodo ostali prostori oddani v najem za nedoločen čas.

Javno odpiranje ponudb bo 12. novembra ob 10. uri v sejni sobi oz. pritličju Mestne občine Koper na Verdijevi ulici 10. Več o razpisu si lahko preberete na https://www.koper.si/sl/tenders/javni-razpis-za-oddajo-nepremicnin-poslovnih-prostorov-v-najem-v-mestni-obcini-koper-z-javnim-zbiranjem-ponudb-13/.