Zapri
14. 05. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v treh referendumskih kampanjah Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Občina nadaljuje obnovo Vegove ulice v Semedeli

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Prihodnji teden se v Vegovo ulico v Semedeli vračajo gradbeni stroji. Mestna občina Koper bo v okviru del celovito obnovila 130 metrov cestišča in zgradila meteorno kanalizacijo, skupaj z Rižanskim vodovodom Koper pa obnovila tudi del vodovodnega omrežja. Dela bodo trajala predvidoma dva meseca, v veljavi bo delna zapora z urejenimi dostopi za stanovalce.

Izbrani izvajalec del, podjetje Grafist, je ta teden začel pripravljalna dela, gradnja bo stekla prihodnji teden. V okviru naložbe bodo obnovili 130 metrov cestišča, javno vodovodno omrežje in elektroenergetsko omrežje, na novo pa zgradili še manjkajočo meteorno kanalizacijo. Mestna občina Koper je za ta namen zagotovila 94.700 evrov, obnovo vodovoda in elektroenergetske infrastrukture pa bosta financirala Rižanski vodovod Koper in Elektro Primorska.

V času del bo veljala delna zapora, zaradi prostorskih omejitev bo gibanje občasno oteženo. Izvajalec bo tamkajšnjim stanovalcem zjutraj in popoldne omogočil nemoten dostop do stanovanjskih objektov. Gradnja bo trajala predvidoma dva meseca.

Občina je sicer pred leti uredila prvih 70 metrov ceste, po kateri promet teče dvosmerno. V okviru naložbe je cestišče razširila, ga v celoti sanirala in preplastila ter na ta način bistveno izboljšala prometno varnost. Vzdolž ceste je zgradila še pločnik in tako pešcem zagotovila površine za sprehajanje, uredila pa je tudi manjše javno parkirišče na tem območju.