Zapri
05. 04. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v kampanji za evropske volitve Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Še naprej vabljeni k ustvarjanju razstave TOMOS

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Nekdanje koprsko skladišče soli Libertas bo med marcem in majem gostilo razstavo TOMOS, ki jo skupaj s številnimi deležniki pripravlja Mestna občina Koper. Svoje utrinke v obliki kratke zgodbe in fotografije lahko še naprej pošiljate in tako oblikujete razstavo, ki bo spomnila na legendarne Tomosove motorje Avtomatik.

Več generacij Jugoslovanov, Slovencev, predvsem pa prebivalcev Istre se zelo dobro spominja popularnih motorjev Avtomatik. Na tovarno Tomos je ponosna tudi koprska občina, ki skupaj z Društvom Associazione Tomos, Pokrajinskim muzejem Koper, Pomorskim muzejem Sergeja Mašera Piran, Fakulteto za humanistične študije, Fakulteto za pomorstvo in promet, Obalnimi galerijami Piran, Pokrajinskim arhivom Koper, RTV Koper – Capodistria, Osrednjo knjižnico Srečka Vilharja Koper in Avtomatik Deloviščem že pripravlja razstavo TOMOS.

Tomosove zgodbe si bomo lahko v nekdanjem skladišču soli Libertas ogledali med 15. marcem in 10. majem, vstop bo prost. Pregledna razstava, ki bo ponudila svež pogled na družbeno vlogo tovarne Tomos v Istri, bo razdeljena v šest sklopov, in sicer TOMOS in KOPER, TOMOS in MORJE, TOMOS in MOBILNOST, PROPAGANDA TOMOS, TOMOS in DOM ter TOMOS in JAZ.

Ker si na občini želimo, da bi pri oblikovanju razstave sodelovali tudi občanke in občani ter drugi, vas še naprej vabimo, da svoj utrinek v obliki kratke zgodbe ali fotografije delite z nami. Svoj utrinek pošljite na naslov razstavatomos@gmail.com oziroma po pošti na naslov Mestna občina Koper, Verdijeva 10, 6000 Koper, s pripisom »Za razstavo Tomos«.