Zapri
14. 05. 2024 V veljavi sklep o plakatiranju v treh referendumskih kampanjah Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Občina oddaja različne poslovne prostore na zanimivih lokacijah

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper z razpisom išče najemnike za sedem poslovnih prostorov, izmed katerih jih je kar šest v mestnem središču. Pestro paleto poslovnih prostorov, ki nudijo možnosti trgovinskih, storitvenih in turističnih dejavnosti, najdemo na zanimivih in dostopnih lokacijah. Vsi zainteresirani lahko svojo ponudbo oddajo do 28. julija do 12. ure.  

V tokratnem naboru poslovnih prostorov največji med njimi meri 343,6 kvadratnega metra. Gre za prostor na vselej polni in turistično zanimivi Čevljarski ulici (št. 19), ki se oddaja za trgovinske dejavnosti – drogerija in parfumerija. Zanj bi občina lahko mesečno iztržila 2.450 evrov. Med večjimi prostori, ki jih občina oddaja v najem, je tudi poslovni prostor na Pristaniški ulici (št. 37), nedaleč od morja. Gre za prostor v pritličju poslovno-stanovanjskega objekta, ki meri 112,92 kvadratnega metra, oddaja pa se za izvajanje trgovinske dejavnosti. Izklicna cena za mesečni najem je 1.221 evrov.

V naboru sta tudi dva poslovna prostora na Kidričevi ulici (št. 6 in 7), prvi v velikosti 67,34 in drugi 50,66 kvadratnega metra. Prvi prostor, za katerega izklicna mesečna najemnina znaša 674 evrov, je namenjen dejavnosti mlečnega bara ali slaščičarne. V drugem prostoru, ki ga koprska občina oddaja za 495 evrov na mesec, bo možno izvajati trgovinsko dejavnost ali mirno storitveno dejavnost, prodajo kozmetike, ličil, parfumov in drogerije.

Koprska občina išče tudi najemnika za 32,49 kvadratnega metra velik prostor na Prešernovem trgu (št. 6) z izklicno ceno mesečnega najema 300 evrov. Na razpis je poleg tega uvrstila manjši prostor, velikosti 16,8 kvadratnega metra na Vanganelski cesti (št. 55E) in 240,92 kvadratnega metra velik prostor v Repičevi ulici (št. 16), ki sta v obratovanju, prednost pri izbiri bo imel obstoječi najemnik. Prostor v Repinčevi ulici se oddaja za nedoločen čas, ostali prostori pa bodo oddani v najem za določen čas petih let.

Javno odpiranje ponudb bo 30. julija, ob 9.30 v sejni sobi oz. pritličju Mestne občine Koper na Verdijevi ulici 10. Več o razpisu si lahko preberete https://www.koper.si/sl/tenders/javni-razpis-za-oddajo-poslovnih-prostorov-v-najem-12/.