Zapri
22. 05. 2024 Javno naznanilo o drugi javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Koper Preberi več
Zapri
Preglej vse novice

Na dražbi koprske občine tudi parcele z razgledom na morje

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper je na tokratno javno dražbo nepremičnin uvrstila 18 nepremičnin oziroma nepremičninskih sklopov, med katerimi je kar nekaj takih, ki se nahajajo na dostopnih lokacijah v osrčju narave in se ponašajo s čudovitim pogledom na morje oziroma istrsko podeželje. Rok za vplačilo varščine je 30. junij, javna dražba bo v prostorih koprske občinske uprave 3. julija, ob 10. uri.

 

Občina z dražbo išče kupce za več nezazidanih stavbnih zemljišč na različnih lokacijah. Med njimi je sklop nepremičnin v neposredni bližini šole v Marezigah, ki se ponašajo s pogledom na Koprski zaliv, za katere bi občina lahko iztržila najmanj 238.295 evrov. Na tokratni dražbi se prodajata tudi dve nepremičnini v idilični istrski vasici Krkavče, in sicer 506 kvadratnih metrov velika parcela z dotrajanim objektom v vrednosti 78.189 evrov in 55 kvadratnih metrov velika stanovanjska stavba z izklicno ceno 48.924 evrov.

Med kupci bi lahko več zanimanja požele tudi dve nepremičnini in en nepremičninski sklop na Gažonu v skupni vrednosti 151.824 evrov, dve nepozidani stavbni zemljišči na Grinjanu, za kateri bi lahko občina iztržila 71.735 evrov in trije večji sklopi nepremičnin na zanimivi lokaciji na Zgornjih Škofijah, katerih skupna vrednost znaša 275.823 evrov. Občina po izklicni ceni 50.449 evrov prodaja tudi 610 kvadratnih metrov veliko parcela v Šmarjah, medtem ko želi za 57 kvadratnih metrov veliko parcelo v Laborju iztržiti vsaj 13.771 evrov.

Občina je na dražbo uvrstila tudi 346 kvadratnih metrov veliko zemljišče v Hrvatinih in 340 kvadratnih metrov veliko nepremičnino v Semedeli, ter solastniški delež na dveh parcelah v Bezovici.

V izklicnih cenah nista všteta davek na dodano vrednost oziroma davek na promet nepremičnin. Celoten seznam nepremičnin, ki jih bo občina prodajala na javni dražbi, skupaj s podatki o velikosti, ceni in značilnostih, je dostopen na https://www.koper.si/sl/tenders/javna-drazba-za-prodajo-nepremicnin-v-lasti-mestne-obcine-koper-47/.