Preglej vse novice

Občina podaljšala rok za glasovanje o 150 projektnih predlogih

Kategorija: Splošno
Datum objave:

Mestna občina Koper je zaradi današnjih motenj v delovanju spletne strani predlagam-odlocam.koper.si podaljšala rok za oddajo glasov občank in občanov, ki bi želeli v okviru participativnega proračuna soodločati o porabi in razporejanju proračunskih sredstev. Napaka je že odpravljena, vsi tisti, ki še niso glasovali, bodo to lahko storili do torka, 20. septembra, do polnoči.

Ker si občina želi dati možnost oddaje glasu vsem tistim, ki jim zaradi motenj v delovanju spletne strani to še ni uspelo, je rok za glasovanje danes podaljšala. Zanimanje javnosti za sodelovanje o porabi proračunskih sredstev je sicer zelo veliko in je preseglo pričakovanja pripravljavcev projekta. Občanke in občani so v prvi fazi oddali 244 projektnih predlogov, ki jih je pregledala komisija za participativni proračun. Na glasovanje jih je uvrstila 150, o katerih se bodo občanke in občani lahko odločali do torka, 20. septembra, do polnoči.

Glasujejo lahko vsi občani, ki bodo na dan glasovanja dopolnili vsaj 15 let starosti. Za glasovanje v spletni aplikaciji predlagam-odlocam.koper.si je treba vnesti številko EMŠO, je pa v tem časovnem obdobju mogoče glasovati tudi osebno v vložišču MOK ali na sedežih krajevnih skupnosti. Pri glasovanju v vložišču ali na sedežih krajevnih skupnosti je na lokaciji zagotovljen računalnik z dostopom do glasovalnega dela aplikacije, na voljo je tudi tehnična pomoč.

Občani in občanke lahko glasujejo le za projekte znotraj izbranega območja, pri izbiri pa se morajo omejiti na košarico projektnih predlogov, katerih skupna vrednost ne bo presegala zneska 160.000 evrov, ki je zagotovljen za posamično definirano območje participativnega proračuna.

Spletna aplikacija bo v torek ob polnoči onemogočila glasovanje, na podlagi zbranih glasov pa izdelala seznam projektov s številom glasov, ki jih je posamezen projekt prejel. Izbrani projekti bodo do višine razpoložljivih sredstev za posamezno območje participativnega proračuna uvrščeni v predlog proračuna za leti 2023 in 2024. Več o projektih in načinu glasovanja si lahko preberite na strani predlagam-odlocam.koper.si.